Osallistu tutkimukseen ammatillisen koulutuksen uudistuksen vaikutuksista opettajien ja ohjaushenkilöstön työhön

Tutkimus ammatillisen koulutuksen uudistuksen vaikutuksista opettajien ja ohjaushenkilöstön työhön

 Arvoisa vastaanottaja,

Olen toteuttamassa opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta tutkimusta siitä, miten toisen asteen ammatillisen koulutuksen reformi vaikuttaa opetus- ja ohjaushenkilöstön työhön ja ammatilliseen rooliin. Tutkimus tehdään Åbo Akademin, Parasta osaamista-verkostohankkeen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteistyönä.

Opiskelen sosiologiaa Åbo Akademissa ja tutkimus on osa pro gradu -tutkielmaani. Tarkoituksenani on tutkia opetus- ja ohjaushenkilöstön käsityksiä siitä, miten heidän työnsä muuttuu reformin myötä. Tutkimuksen toteuttamiseksi etsin ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleviä opettajia ja ohjaajia, jotka ovat halukkaita jakamaan kokemuksiaan reformista, erityisesti siitä, miten se on vaikuttanut työolosuhteisiin ja mitä tulevaisuuden toivotaan tuovan tullessaan.

Tutkimusaineisto kerätään kahdessa osassa. Ensimmäinen osa koostuu sähköisestä kyselylomakkeesta, jonka linkki löytyy alta. Toinen osa muodostuu teemahaastatteluista. Kyselytutkimus koostuu monivalintakysymyksistä ja muutamasta avoimesta kysymyksestä. Kyselylomakkeen täyttäminen vie aikaa noin 15-20 min.

Teemahaastatteluun osallistujat on tarkoitus poimia kyselylomakkeeseen vastaajien joukosta. Haastattelu suoritetaan joko kasvotusten tai Skypen välityksellä. Mikäli olette kiinnostunut osallistumaan teemahaastatteluun, pyydän jättämään yhteystietonne sähköisen kyselylomakkeen lopussa olevaan tilaan. Otan tämän jälkeen yhteyttä ja sopiakseni haastattelun käytännön järjestelyistä. Yhteystietoja käsitellään luottamuksellisesti. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

Kaikki kerätty aineisto käsitellään luottamuksellisesti ja vastaajat anonymisoidaan, mikäli heitä käsitellään tutkielmassa. Aineistoa käytetään ainoastaan tutkimustarkoituksiin. Aineistoa ei välitetä kolmansille osapuolille.

Toivon että mahdollisimman moni on kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen ja kiitän jo etukäteen vastauksistanne. Mikäli teillä on kysymyksiä koskien kyselylomaketta tai tutkimusta, pyydän ottamaan minuun yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse.

Ystävällisesti täytä sähköinen kyselylomake viimeistään 31.5.2018 mennessä.

Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/4460EF8ECCEB9943.par

 

Ystävällisin terveisin,

Victor Nyberg
Projektisuunnittelija,
Opetus- ja kulttuuriministeriö
VTK, Sosiologian opiskelija
Åbo Akademi
(+358) 40 750 4040
victor.nyberg@abo.fi

 

Mika Tammilehto
Ylijohtaja
Opetus- ja kulttuuriministeriö
etunimi.sukunimi@minedu.fi

 

Ohjaaja:
Heidi Henriksson,
VTM, sosiologian tohtorikoulutettava
Åbo Akademi
heidi.henriksson@abo.fi

Sosiologia, Åbo Akademi
Käyntiosoite:
Vänrikinkatu 3, 20500 Turku

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *