“Osaaminen esiin – ammatillisen koulutuksen reformi ja osaamisperusteisuus” -julkaisu, toimittajat Harri Kukkonen TAMK ja Anu Raudasoja HAMK

Osaaminen esiin – ammatillisen koulutuksen reformi ja osaamisperusteisuus” -julkaisussa on kuvattu kehittämistä, jonka avulla koulutuksen järjestäjät ja opettajat ovat valmistautuneet toteuttamaan ammatillisen koulutuksen reformia. Keskiössä ovat opettajien tukeminen muutostyössä, oppimisympäristöjen kehittäminen ja osaamisperusteisuuteen kiinteästi liittyvät arvioinnin käytännöt.

Julkaisulla pyritään edistämään pedagogisesti, hallinnollisesti ja rakenteellisesti rajoja ylittävien uudenlaisten käytänteiden ja yhteistyömuotojen kehittämistä opiskelijan oppimisen ja ammatillisen kasvun tueksi. Osaamisperusteisuus on jo lähtökohdiltaan yhteinen asia, joka toteutuu yhteistoiminnassa, se ei ole vain opiskelijaa ja opettajaa velvoittava uusi toimintatapa. Haluammekin kannustaa oppilaitosten kaikkia ryhmiä, opetus- ja ohjaushenkilöstöä, hallintohenkilökuntaa, johtoa ja opiskelijoita uudenlaisten käytänteiden kehittämiseen ja kokeilemiseen.

Artikkeleissa esiteltyjä tuloksia voi hyödyntää edelleen kehitettäessä ammatillisten oppilaitosten toimintaa yhteistyössä eri tahojen kesken.

http://www.tamk.fi/web/tamk/-/julkaisu-osaaminen-esiin

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *