Open day starttaa Yrittäjän päivänä 5.9. 2017

Laadukas ammatillinen koulutus syntyy monipuolisessa yhteistyössä työelämän kanssa, ja yhteistyön merkitys kasvaa ammatillisen koulutuksen reformin myötä. Osana Parasta osaamista –verkostohanketta käynnistyy Sedussa ensi viikolla Open day –pilotti.

Open day -mallissa opettaja vierailee työpaikalla keskustellen ja kartoittaen vierailun teemaan liittyviä asioita. Työpaikan mahdollisuuksista riippuen opettaja seuraa yrittäjän arkea työpäivän aikana.

Open dayn tavoitteena on

  • viedä työelämälle tietoa ammatillisen koulutuksen reformista yrittäjyysnäkökulma huomioiden ja
  • hankkia työelämän näkemystä reformin toteuttamiseen sekä
  • koota tietoa työelämän osaamistarpeista (mm. työpaikkaohjaajakoulutus ja työpaikan henkilöstökoulutus).

Open day -idea on lähtenyt liikkeelle Etelä-Pohjanmaan yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikon aloitteesta. Open day -pilotti toteutetaan Yrittäjän päivänä tai kyseisellä viikolla, jolloin jalkaudutaan yrityksiin tapaamaan nimenomaan yrittäjiä. Pilotista saatujen kokemusten kautta mallia kehitetään ja levitetään Parasta osaamista verkostohankkeen kautta.

Sedun tavoitteena on, että kaikki opettajat/kouluttajat vierailevat työpaikoilla syyslukukauden 2017 aikana. Viikon 36 aikana vierailukohteena ovat yritykset ja tavoitteena on tavata nimenomaan yrittäjiä. Myöhemmin vierailut laajentuvat myös muihin työpaikkoihin ja työpaikan henkilökuntaan. Mukaan Open dayn toteuttamiseen on haastettu koko Sedun henkilökunta.

Opettajan vierailun aikana opettaja nostaa keskusteluun Suomen Yrittäjien (Osaavia opettajia – yrittäviä nuoria) Opetushallituksen ja Sedun yhdessä laatimat kysymykset. Keskustelua käydään mm. työvoimatilanteesta, opiskelijoiden yrittäjyysosaamisesta, digitaalisten sovellusten hyödyntämisestä ja yhteistyön kehittämisestä.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen ja koulutusjohtaja Veli-Matti Lamppu kannustavat videotervehdyksessään Sedua kasvattamaan ja syventämään yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä: https://www.youtube.com/watch?v=pH1wdWy8X3k

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *