Parasta osaamista verkostohankkeen kokous 21.8.2017

21.8.2017 kokoontui iso joukko Parasta osaamista –verkostohankkeen väkeä Pasilaan, Haaga-Helian tiloihin. Aluetyöryhmämme oli erittäin hyvin edustettuna: Koulutuskeskus Salpauksesta 2, Winnovasta 2 ja HAMK Ammatilliselta opettajakorkeakoululta 4 osallistujaa.

Hamkin projektivastaava oli ehtinyt jo syksyn aluksi käymään sekä Winnovassa että Salpauksessa suunnittelemassa syksyn toimintaa. Winnovan kehittämä Reformi-Alias ja Salpauksen Maailman suurimmat kyläpäivät -tapahtuman aikana tehtävä kysely opiskelijoille herätti päivän aikana kiinnostusta.

Päivän aikana aluetyöryhmä sai vielä tarkennettua yhteistä suunnitelmaa. Toteutamme yhteisen, pienimuotoisen opetus- ja ohjaushenkilöstölle suunnatun itsearviointityökalun GoogleSheetsillä. Työkalua aiomme pilotoida Salpauksessa ja Winnovassa jo syyskuun aikana, joten aluetyöryhmämme työskentely jatkuu edelleen ketteränä ja kokeilevana J

Syyskuussa starttaamme myös kyläkäynti-nimellä toteutettavat vierailut / keskustelutilaisuudet molempien koulutuksen järjestäjien alueella. Hamk Ammattilisen opettajakorkeakoulun hanketoimijat osallistuvat käynteihin mahdollisuuksiensa mukaan.

Tästä on hyvä jatkaa, kun Tasavallan Presidentti on allekirjoituksellaan 11.8.2018 vahvistanut lain ammatillisesta koulutuksesta. Nyt viimeistään on aika kääriä hihat ja alkaa rakentamaan uutta aidosti osaamisperusteista ja asiakaslähtöistä ammatillista koulutusta.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *