szia

oli pyhä tahi arki A Cappallassa tehdään täytettyjä sämpylöitä ja croissantteja . Bombeja tehtiin ja täytettiin ja uutuutena omenatorttuja omenan mallisena muotilla aihiota sitten vaniakreemiä omenan puolikas joka oli pehmitetty uunissa kaneli-sokeri päälle ja toinen omenan mallinen taikina päälle jäämme jännityksellä odottamaan lopputulosta. Pikkuleipiin tein muotilla reikiä no menihän se päivä näinkin.

Leipomopäivä

Joo elikkäs tein paluun leipomon puolelle, päivä oli normaali mutta päivän erikoisuus oli tälläinen omena leivos jota Outi pääsi kasaamaan. Voitaikinasta tehtiin omenamuotilla aihioita joihin pursotettiin kreemiä ja laitettiin paistetun omenan puolikas johon vielä heitettiin ”kansi” päälle. Tuotteet meivät pakkaseen ilmeisesti huomista varten joten valmiina emme näitä nähneet( emmekä päässeet siis maistamaankaan ;( )M


utta voisin kuvitella että hyviä tulloo 😛

 

20160515_104711

Seuraavana päivä paistoimme ja maistoimme. Olihan se hyvvää ehkä omaan makuun olisi saanut olla kanelia ja sokeria enemmänkin mutta toimi kyllä näinkin ihan hyvin

20160516_065943

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szia

Takana perinteistä tekemistä täytettyjä sämpylöitä ja croissantteja. Sain tehdä myös juustotikkuja jotka annetaan juoman kylkiäisenä. Joka päivä täytynee tehdä ropeja ja bombeja koska kysyntä on niillä taattua .Lienevät Unkarin kansallisherkkua. Päivä oli pulkassa joten kämpille………………….

美好的一天

Päivä vierähti taas jäätelön ja muiden herkkujen tekemisessä. Hieman tavallista hiljaisempi päivä.  

20160511_055256

Tässä kuvassa on toinen jäätelöpuolen pöytä ylähylly notkuu aromeista ja alahyllyllä on väri/makuaineita ja krokantteja ja ties mitä keksinmuru rasioita. 

20160507_062405

Tässä on ssitten yleiskone joka on aika vähällä käytöllä tuolla jätskipuolella.

20160507_055618

Ja aikaisemmissa lätinöissäni taisinkin mainita että johonkin jädski sorttiin tulhoo riisiä nii sitä pääsikin sitten keittelemmän ihan mukavan kattilallisen 🙂 

加快加快再见

 

 

 

 

 

 

 

 

szia

2/3 osaa harjoittelusta takana vaikka nimet ei pysy näin hatarassa päässä, rupeaa tekeminen onnistumaan ettei tarvitse kokoajan kysyä. Tänään tein perinteisesti sämpylät ja croissantit , bomdien täytät. Sitten tein luumunyytit, pikkuleipiä , makkarapasteijoita ja nappisämpylöitä. Päivän päätyttyä alkoi epätoivoinen  pyykinpesu miten saada vaatteet taas valkoisiksi……………………..

Päivää

Nyt taitaa olla kuherruskuukausi työpaikalla ohi ja joutunut/saanut tehdä aika puuduttavaa hommaa pari päivää. Eilinen päivä meni hyvin pitkälti pähkinöitä riipiessä pellille ja sitruunoita kuoressa ja tänään neljän tunnin rupeama suklaalätkien spritsausta. Hohhoijaa ja ranteessa pahaenteisesti jännetuppitulehduksen alkua. No nyt onneksi kaksi vapaapäivää, josko lepo ja lääke auttaisivat.

J4473L0 P41V4

20160508_045811

Joo elikkäs jätskien valmistamine alkaa tästä. Tässä siis keitellään jäätelön ”liemi” näitäkin on monen sorttista. Pää raaka-aineena ovat vesi,maitojauhe,kanamunankeltuaine,rasva. Ja nyt äkkiseltään  tulee mieleen että joihinkin sortteihin tuli, riisiä/valkosuklaata/kaakaota.

20160509_074035

Liemiä säilytetään tynnyreissä kylmiössä josta niitä sitte. Käydään kahomassa tarvittava määrä ja tehään reseptin vaatimia mixauksia

20160430_045325

20160509_062539

Tässä kuvassa on kaksi makua toisesta tulee sitruuna ja toisessa vadelma. Seoksessa on siis ”lientä”,aitoja vadelmia,vadelmaaromia,väriainetta.

20160508_045755

Tässä on sitten jäätelö koneita edestä täytettävää ja pienempi päältä täytettävä. Liemi siis kaadetaan koneeseen ja laitetaan pyörimään

20160508_092444

Aikansa kun kone on jurruttanut jätski onkinvalmista ja se lapotaan kulhoihin.

20160509_074118

Siinä on sitten valmis vatelma jätski. Päällä vähän vatelmia 🙂

20160509_071439

Ja makujahan on nii hirmuinen määrä että Jutta Gustafsberilläkin pyörii treeni verkkarit jalassa, eikä suklaan ja hillonkaan kanssa säästellä 🙂

 

szia


Ei mitään uutta Unkarin auringon alla. Täytettyjä sämpylöitä ja croissantteja. Sitten bombeja ja ropija…………………………………………………………………päivä täysi

szia

Ei mitään uutta Unkarin auringon alla. Täytettyjä sämpylöitä ja croissantteja. Bombeja ja ropija…………………………………………………..päivä täysi