szia

Työpäivä on takana näin vappunakin. Perinteistä sämpylöitä ja croissantteja täyttäen alkoi päiväni. Jonka jälkeen tein bombeja (pieniä croissantin näköisiä 4 kpl  metallirullaan),ja täytimme niitä juustotahnalla. Myös eri mallisia ja täytteisiä pieniä pasteijoita. Makeita puolikuun mallisia torttuja.

Vapputöitä

20160430_09354220160501_06035220160501_051528Siinä se vierähti tämäkin vappu työn merkeissä. Ei tunnu kuuluvan  tämän kaupungin kulttuuriin samanlainen juhliminen kuin Suomessa. Itse asiassa ei ollut minkäänlaista kansanjuhlaa. Tänään töissä olin paljolti katseluoppilaana. Seurasin vierestä ”mestarin” työntekoa, toki pääsin itsekin vähän palettia heiluttamaan. Tehtiin Ferin kanssa erilaisia kreemejä mitä sitten laitettiin useamman sentin kerros voitaikinan ja leivospohjan päälle. Kreemien pohja oli kaikissa pitkälti samanlainen, vesi ja maitojauhe kuumennettiin. Toisessa astiassa sekoitettiin keltuaiset,  vehnäjauho tai perunajauhoja ja suola ja vaniljasokeri keskenään. Valkuaiset ja sokeri vaahdotettiin. Lämmintä maitoseosta kaadettiin vähän jauhoseokseen ja sekoitettiin. Loppu maito kiehautettiin ja lisättiin seokseen. Lopuksi tähän yhdistettiin valkuaisvaahto. Ja näin oli kreemi valmis. Erittäin hyvä ja miedosti makea. Erilaisia kreemejä saatiin sitten käyttämällä rommia, kookoshiutaleita ja ruskeaksi keitettyä sokeria. Oli kyllä hienoa seurata tätä mestaria työssään ja vaikka sanaakaan emme ymmärtäneet toistemme puheesta niin jopa paremmin ymmärsin häntä kuin vähän englantia puhuvia työtovereita. Elekielellä pärjää uskomattoman pitkälle. Hyvänä esimerkkinä tästä oli kun Feri yritti selittää minulle miksi käyttää sähköistä moottorilaitetta sekoittamiseen; silitti minun poskea, mikä tietenkin tarkoitti että seoksesta tulee sileää Ja ehdin tänäänkin ansaita Mikon minulle antaman tittelin; munakeisari. Pari sataa kananmunaa tuli taas eroteltu.  Konekin tähän tarkoitukseen olisi ollut mutta en oikein ystävystynyt tämän laitteen kanssa joten käsipelillä tein.

Melkein…

Tänään olin taas alkuun muutaman hetken jäätelönteköpuolella

20160430_051953

Ehdin laittaa tuohon jäätelökoneeseen vettä,voita,sokeria,maitojauhetta ja kanamunankeltuaisia.

  • 20160430_045150

lyötiin myö marjatkin liedelle… Siinä sitten ukot tuumasivat tutut lauseet että  takasin leipomoon töihin. Siellä sitten tehtiin bombeja,robia ym. Tuttuja tuotteita.  Ehkä vielä jokupäviä pääsisi kokonaisen työpäivän jäätelöpuolella viettämään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

szia

Tänään sain olla leipomossa alkuun täytin sämpylöitä eri variaatioin. Kun tilaus tuotteet oli laitettu vietiin loput ylös kahvilaan myyntiin. Tein aprikoosihillolla sarvia luumuhillolla kolmioita. Sitten täytin ”bonbinneja”juustotäyteellä. Pellitin kylmään tuotteita paistovalmiiksi.

kakkuhommia

Täydellinen kuorrutus
Täydellinen kuorrutus

20160430_05131820160430_05132320160430_072037

Eipä onneksi tänään tarvinnut suklaata spritsata vaan pääsin kakku-, ja leivoshommiin. Leivosten ympärille laitetaan ohut kalvo ennen tarjolle panoa. Suklaakakkuja Päällystin suklaakreemillä ja kuorrutin suklaalla, onnistui tosi hyvin☺



 

SitäSunTätä

Hieman oli erikoinen päivä. Alunperin piti mennä tekemään jäätelöä mutta sateisen sään takia jäätelöä valmistetaan niin vähän että minut passitettiin takaisin leipomoon. Leipomossa tein pannupohjia ferin kanssa. Tuli varmaan eroteltua lähemmäks 500 keltuaista valkuiaisista 🙂 välillä käytiin kaudun toisella puolella roudaamassa kohotuskaappia tulevasta uudesta leipomo kahvilasta.  Olihan melkoinen urakka… Ja kaiken kruunasi se että kun olimme 10ukon voimin saanut ährättyä kaapin ulos, joku keksi mitata kaapin. No eihän se siihen pakettiautoon mahtunut mikä siinä pihalla odotti. Lähdin toisen leipurin kanssa takaisin sisälle hommiin kun loput jäivät selvittelemään tilannetta. Hieman jäi koko projekti epäselväksi kun ei vielä tuo unkari oikein taivu.

20160429_10062920160429_100620

Kuvia ei taas tullut paljon otettua kun tuli sinkoiltua pitkin päivää mutta tuossa nyt jotain

 

 

 

 

 

 

 

szia

Tänään oli minun lotossa 7 &lisänumerot pääsin tekemään alas töitä. Alkuun patongin täyttää sitten rullattiin tangolle neljä pientä” croissanttia” sen jälkeen tein mausteisia kierretikkuja. Siinä se päivä vierähti.

suklaata

Tästä lähdettiin...
Tästä lähdettiin…
ja tähän päädyttiin
ja tähän päädyttiin

Seitsemän tuntia eli koko työpäivä suklaalätkien spritsausta. Todellinen aivot narikkaan päivä Hieman merkillinen päivä, kukaan ei koko työpäivän aikana sanonut minulle sanaakaan. Lykättiin vain laatikollinen suklaata ja näytettiin mitä tehdä, siitä sitten jatkoin päivän loppuun asti. Jos jotakin positiivista pitää päivästä löytää niin spritsaus-pussin teko ainakin onnistuu, sellainen kasa niitä tuli tehtyä. Toivotaan että huominen olisi hieman vaiherikkaampi☺

Minioneita

ja tältä ne minionin sitten näytti
ja tältä ne minionin sitten näytti

20160427_09334520160427_06001320160427_06135520160427_112336Tänään jatkoin massahommia. Marsipaanista aloitettiin tekemään minionseja samalla tavalla kuin eilen angry birdseja. Suklaakreemi oli täytteenä. Loppuun asti ei ehditty, mutta ehkä saan valmiista tyypeistä kuvan myöhemmin. Hieman pitkäveteistä liukuhihnahommaa, onneksi ei jokapäiväistä. Tryffeleitäkin piti tehdä, mutta niihinkin ehdittiin vain sekoittaa massan ainekset: ganache, kaakaomassa, appelsiiniaromi ja appelsiininkuoriraaste. Tänään ei saatu oikein mitään valmiiksi asti.

szia

Ei mitään uutta auringon alla. Vitriinien laittoa, suklaakoristeita, annos jälkiruokia ja sitruunoita kuorien ja mehun puristamista. Tästä oli minun päivä tehty.