Sokerityö

Makea tervehdys

Tällä viikolla koulussa sukellettiin rohkeasti ja ensimmäistä kertaa sokeritöiden maailmaan. Ensin piti  jonkunlainen asetelma muotoilla paperille, sitä sitten lähdetiin  rokeasti toteuttamaan. Isomaltoosia sulateltiin ihmetellen mitäköhän tästä tulee.  Minun 1. työhön olin ajatellut pyöreän pohjavalun johon olin halusin tehdä pisaran muotoisen taustavalun, joulutähden,palloja,nauhoja,tähden ja erillaisia kierteitä. Väreiksi olin valinnut harmaan/hopean, valkoista ja sinistä.  Ensimmäisenä päivänä tuntui ettei saanut mitään muuta kuin pohjavalun aikaiseksi, oli ihan hukassa mitä ja miten tehdä. No jo tiistaina rupes jonkunlaisia osia ilmestymään pöydälle,kaikkea piti päästä kokeilemaan. Aloitin vetämällä  valkoisesta massasta lehtiä opettajan oppien mukaan. Tuli innostuttua tekemään kaiken kokosia, näkösiä kukan lehtiä ja erillaisia kierteitä. Lämpölampun edessä työskennellessä ei kyllä kylmä kerennyt tulla. Puhallettavan pallon teko olikin astetta haastavampaa, eka pallo liian ohut Poks, pallo nro.2  ei millään lailla muistuttanut palloa, 3. pallo oli jo jotain sinne päin ja se laitetiin talteen. Siihen loppui pallojen puhaltelu sillä erää. Päätin kokeilla vielä nauhan tekemistä komesta eri väristä. Se olikin helppoa ja yksinkertaista. Nauharuusuke onkin 1. työssä esillä. Keskiviikkona aloiteltiin jo kukkien kokoaminen joka oli haastavaa osien haurauden takia. Pienikin liike ja RAKs joku osa irtos mutta kylllä sieltä ruusua  muistuttava kukka tuli. Ruusut laitoin esille 3. työhön.1. työhön  olikin jo kaikki osat valmiina mutta en ollut tyytyväinen valkoiseen isoon kukkaan (4kuva)  joten aloin tehdä valkoisia lehtiä. Vedetystä massasta sai muotoillen ja  silikoonimuottiin painaen nättejä  valkoisia lehtiä joulutähteen. Kokosin kukan ja aloin mallailla osia paikoilleen, alkoi taideteoksen kokoaminen. Eipä siinä tullut isompia ongelmia kun teki niin kun oli näytetty/opetettu. piti vaan muistaa olla varovainen osien ja kaasupolttimen  käsittelyssä. Paksut puuvilla ja kumihanskat tietty hankaloitti osien käsittelyä kun on muutenkin niin nakkisormet 😀 Lopputulos yllätti kyllä positiivisesti. Miten voikin yksin kertaisista osista tulla jotain noinkin näyttävää. Torstaina pääsin vielä harjoittelemaan joutsenen tekoa. Kyllähän sekin onnistui tai ainkin sinne päin. Yksi pieni joutsen pääsikin  3. työhön johon kokosin kaikista ylimmääräisistä osista samoin kun 2. työ johon laitoin ruusut ja vieläkin jäi osia. Kaiketi voisi sanoa että sokerityöt olikin kiva juttu oppia vaikka alussa ajattelikin ettei tästä tuu mittään. Nyt kun  ehkä osaakin jotain sokerista tehdä niin voi sanoa kaikille jotka jännittää sokeritöiden tekoa ettei huolta. Ei se oo niin kamalan vaikeaa vaan itse asiassa ihan kivaakin. Itse ainakin tykkäsin kovasti tehdä näitä sokeritöitä ja kertyikin muutama ekstra teos. uskallusta, intoa ja kärsivällisyyttä niitä tässä tarvittaan mutta lopputulos palkitsee 😉

Sellaista tähän tammikuun 2017 alkuun…………..

 

img_20170105_103841
sulatettua isomaltoosia
img_20170104_092627
Lämpölampun alla sokerit pysyy lämpöisinä.
img_20170104_092645
silikoonimuotilla tehtyjä valkoisia ja kirkkaita lehtiä
vedetyistä osista tehtyjä kukkia
vedetyistä osista tehtyjä kukkia
img_20170104_125515
muita osia
img_20170104_125521
ensimmäinen kuva ennen kuin uskalsi lähteä liikuttelemaan
img_20170104_133323
1. työ
img_20170105_111312
ylimmääräsistä osista tehty 3. työ
img_20170104_133427
2. työ jossa on kaikenlaisia ylimääiräisiä osia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *