Historiaa ja vähän muutakin

Pomo
Pomo

20160415_104454

Firma
Firma

Hieman a cappellan taustoista ja liikeideasta tarinaa. Yritys on perustettu vuonna 2001 kahden miehen toimesta, toinen miehistä on leipomossa aamuyöstä iltaan joka päivä häärivä, ihana ”pomo” Feri ja toinen on enemmän Eurooppaa kiertävä bisnesmies joka ei nähtävästi leipomotyöhön osallistu. Miehet aloittivat siis kahdestaan 15v. sitten ja ovat kasvattaneet yrityksen, mikä työllistää tänä päivänä noin 100 henkilöä. Yksi ruokaravintola kuuluu heille myös, mistä tulee mm. henkilökunnalle lounas joka päivä. Feri kertoo vuolaasti yrityksensä tuotteista ja tulkkimme susa yrittää pysyä perässä englannin käännöksen kanssa☺ Kaiken a ja o on Ferin mukaan intohimo työhön ja sitä hän odottaa myös tiimiltään, kuten hän työntekijöitään kutsuu. Feri ja hänen bisneskumppaninsa hakevat ideoita ja vaikutteita mm. Wienissä.  Hän haluaakin yhdistää perinteistä unkarilaista leivontaa moderneihin tuotteisiin ja yrittää jalostaa koko ajan tuotteita paremmiksi ja laadukkaimmiksi. Kysyessämme miksi tuotteet ovat kaikki niin valtavan kokoisia hän vastasi, että alunperin syy on ollut siinä, että ihmisillä on ollut varaa käydä kahviloissa erittäin harvoin ja sen kerran kun he kävivät niin haluttiin saada isoja tuotteita koko rahan edestä. Nykyään unkarilaiset ovat niin persoja herkuille,  että he syövät isoja leivoksia ja kuulemma asiakkaita ei kävisi jos tuotteet olisivat pieniä. Tässä kohtaa kerroin Susan välityksellä Ferille Marjon meille antaman ohjeistuksen kakkujen korkeudesta (5cm) Täällä kun pistetään vähintään puolet lisää. Noh maassa maan tavalla. Leipuri-kondiittorin työstä Szegedissä vielä sen verran, että tekevät työtä 9-10 tuntia päivässä kuutena päivänä viikossa,  eli yksi vapaapäivä viikossa. Alkupalkka on 300€/kk. Siis työtä 60h/vko ja palkka 300€/kk. Taukoja ei työpäivän aikana pidetä kuin hätäinen ruokatauko seisten tai tynnyrin päällä syöden. Osa syö samalla kun työskentelee. Että semmoisia terveisiä tänään täältä harmaasta Szegedistä Mikolta, Outilta ja Tanjalta.

P.s. Kolme vapaata edessä ja myö lähdetään huomenna Budapestiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *