Matkailualan koulutusvisioni 2015-2017

Opettajan urallani alkoi mielenkiintoinen uusi suunta, kun aloitin tänä lukuvuonna 2015-2016 matkailualan lehtorina. Erittäin kiinnostava ja omalta tuntuva ala, jossa pääsee toteuttamaan tuoreita tiimimestari- ja tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon oppejani. Uskon Suomen suosion matkailumaana kehittyvän, kunhan osaamme tuotteistaa esim. luonto- ja hyvinvointimatkailun houkutteleviksi tuotteiksi. Matkailun perustutkinto tarjoaa valmiudet kehittyä asiakaspalvelun, tuotteistamisen ja käytännön matkailupalvelujen toteuttajaksi.

Matkailun perustutkintoon liittyvät tutkinnonosat

Toimin lukuvuonna 2015-2016 myös erä-ja luonto-oppaan ammattitutkinnon tutkintovastaavana. Matkailun perustutkinnossa ja erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnossa on hyvin paljon yhtenäisyyksiä ja ammattitaitovaatimukset samankaltaisia. Pyrin vaikuttamaan siihen, että tulevana lukuvuonna nämä kaksi eri tutkintoa voisi tehdä yhteisiä projekteja ja asiakaspalvelukeikkoja mahdollisimman monta. Tähän Osuuskunta Pegosus tarjoaa loistavan mahdollisuuden. Ensimmäinen yhteinen ”keikka” järjestyykin 18.-19.8.2015 luonto24-leirin toteutuksella, jossa Pegosuksen erätiimi yhdessä 3.vsk matkailuopiskelijoiden kanssa toteuttaa 24h kestävän luontoelämysseikkailun paikallisen ala-asteen 6.luokkalaisille.

Syyslukukaudella minua työllistää myös erätysII-hanke, jossa kehitetään luontomatkailun laatua koko valtakunnan tasolla. Hankkeen yhtenä kärkitavoitteena on kehittää luonto- ja hyvinvointimatkailua verkostomaisen tuotekehityksen keinoin, tiimissä oppien. ErätysHanke on innoittanut minua ja hanketiimiämme kehittämään luontomatkailuosaamista ammattimaisemmaksi toiminnaksi, jossa tutkintorajat ja tutkintosuoritukset eivät ole pääasia, vaan osaaminen ja palvelun laatu.

Henkilökohtainen missioni vuoteen 2017 on se, että  Osuuskunta Pegosuksessa toimisi monialainen  luonto- ja hyvinvointimatkailun opiskelijatiimi, joka olisi koottu opiskelijoista, joilla on halu yrittää ja tuotteistaa Suomen upeasta luonnosta vahva tulevaisuuden matkailuelinkeino. Tämä tiimi voisi koostua esim. Erä- ja luonto-oppaista, matkailun palvelutuottajista, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajista, liikunnan ammattitutkintolaisista sekä lähihoitajista. Kaikkia näitä aloja yhdistää halu palvella asiakkaita ammattiylpeydellä. Joitain esteitä on vielä kiivettävä ja yksi niistä on wilma sekä nykyinen tutkintokeskeinen suorittamisen kulttuuri.

Missio 2020 onkin sitten toinen juttu, sekin on mietitty, mutta ei uskalla vielä ääneen puhua. Hauskaa lukuvuotta kollegoille ja opiskelijoille.

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *