Luontomatkailukoulutus-Gradia Jämsä 2020-

Olemme kuluneena lukuvuonna 2020-2021 määrätietoisesti pyrkineet kehittämään luontomatkailukoulutusta Jämsässä. Toteutamme koulutusta tiimioppimisen ja seikkailupedagogiikan menetelmillä, poikkialaisesti yhteistoiminnallisella valmennustiimillä.

https://blogit.gradia.fi/luontomatkailukoulutus/

Oppiminen ja oivaltaminen on suurimmillaan, kun saadaan luotua turvallinen ja hyväksyvä oppimisympäristö. Olemme yhdistäneet matkailu-, liikunta- ja luontoalan elementtejä kurssikokonaisuuksiksi, joista tutkinnon suorittajalla on mahdollisuus luoda oma oppimispolkunsa. Keskiössä luontomatkailukoulutuksessa on luonnon tuotteistaminen, yrittäjyys, tiimityö, tunne, lajitaidot sekä ohjaajuus.

https://blogit.gradia.fi/luontomatkailukoulutus/luontoliikuntaohjaaja/

Tarjoamme tutkinnon suorittajille luontomatkailuun liittyvien lajitaitojen pätevyysosaamisen kuluttajaturvallisuuslainsäädännön kriteereiden mukaisesti. Painopistelajeina melonta, kiipeily, maastopyöräily, hiihto ja suunnistus. Tutkinnon suorittajalla on mahdollisuus hakeutua luontoalan ammattitutkintoon, eräoppaaksi tai matkailupalvelujen ammattitutkintoon luontoliikuntaohjaajaksi. Tarjoamme myös matkailualan perustutkintoa luontomatkailupainotteisella teemalla ja opiskelijalla on mahdollisuus ottaa näistä tutkinnoista tutkinnon osia ristiin, luoden oman osaamispolun.

https://blogit.gradia.fi/luontomatkailukoulutus/eraopas/

Matkailualan perustutkintoon on jatkuva haku. Eräoppaan koulutukseen syksyn 2021 ryhmä on täysi ja uusi haku käynnistyy syksyllä 2021. Uusi ryhmä luontoliikuntaohjaajia aloittaa tammikuussa 2022, ensimmäisen vaiheen haku luontoliikuntaohjaajaksi aukeaa 18.6.2021.

”Tämä on ollut uskomattoman hieno kevätlukukausi. Olen oppinut monelaista uutta, saanut hienoja kokemuksia, uusia ystäviä, ylittänyt itseni & voittanut jännitykseni mm. uusissa lajeissa  monta kertaa. ”

”Meillä on ollut hyviä ja hyödyllisiä teoriaopintoja sekä paljon käytännön tekemistä. Monta uutta luontoliikuntalajia on tullut testattua, innostuttua ja jäätyä niihin ”koukkuun”.


”Meidän opiskeluporukka on ihan huippusakkia. Aina kannustetaan, tuetaan ja autetaan kaveria.”

”Opettajat ovat päteviä, ammattitaitoisia ja ennen kaikkea innostuneita työstään. Se heijastuu koko opiskeluun ja into ja tekemisen meininki tarttuu. Ilon ja tekemisen kautta oppiminen kuvastaa mielestäni hyvin kulunutta lukukautta. Ennakko-odotukset ennen koulun alkua olivat korkealla, mutta en osannut etukäteen kuvitella että opiskelu voi olla näin hauskaa”!

”Opinnot ovat olleet enemmän kuin osasin odottaa. ”

”Hiihto on ollut aina ”pakko” ja nautinto lajista uupunut, koulun kautta opittu tekniikka ja toisten ohjaaminen on sytyttänyt liekin lajiin.”

”Opiskelu kaverit ja opettajat ovat kannustavia ja mukavia. On ollut ilo tutustua kaikkiin ja kuulua ryhmään, jossa jokainen saa loistaa juuri sellaisena kun on.

”Olen kevään aikana saanut rohkeutta toimia ohjaajana ja huomannut suurta kehittymistä ohjaajuudessani. Olen jo kevään aikana löytänyt omaa suuntaani ja tapaani ohjata.”

” Oma yrittäjyys toteutuu jo varmasti kesän aikana.”

” Aivan mahtava koulu ja tälle koulutukselle on tarvetta nyky yhteiskunnassa ihmisten vieraantuessa luonnosta.”

”Saan täältä koulusta mahtavaa verkostoa ja toivonkin olevan esimerkki tuleville opiskelijoille ja, että voisin heille tarjota tulevaisuudessa harjoittelupaikkoja.”

Lukuvuodesta kiittäen, valmennustiimi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *