Osion (Keh.) tehtävät

KEH.TEHT. 1 – 4

Kirjoita jokaisesta tehtävästä vähintään 100 sanaa, ellei tehtävässä toisin mainita.


1.
Leiki kuin lapsena

  • Listaa asioita, joiden tekeminen oli sinusta kivaa lapsena, joita teit vain huviksesi ilman kummempia tavoitteita. Mieti niin kauas taaksepäin kuin pystyt ja listaa kaikki pöhkötkin jutut, kunhan oli kivaa!
  • Yritä saada listaasi vähintään 15 asiaa. Ympyröi niistä kolme, jotka olisivat hauskoja ja mahdollisia vielä nytkin. Miksi listasit juuri ne?
  • (Toteuta itseäsi ja tee leikkilistasi asiat; mitä tapahtui, mikä oli fiilis?)

 

2. Mikä oli lapsena lempisatusi, elokuvasi, TV-ohjelmasi ja tietokonepelisi? Kerro niistä, miksi pidit juuri niistä? Pidätkö vieläkin samantyylisistä asioista?

 

3. Kerro rajoista, joita vanhemmat asettavat nuorelle.  Millaisista aiheista on tullut eniten riitaa, miten ne on selvitetty? Onko aihetta, joka aiheutti aina taistoa pari vuotta sitten, mutta nyt ymmärrät sen varsin hyvin? Onko sinulla ollut mielestäsi liian tiukat vai löysät rajat? Jos ja kun saat joskus lapsia, oletko miettinyt, mitä et ainakaan tee tai varmasti vaadit?

 

4. Kun ajattelet aikuistumista ja vanhenemista, millainen fiilis tulee? Odotatko innolla vai huolettaako aikuisuus, mitä ja miksi? Millainen olisi ihanneaikuisuutesi n. 10 vuoden kuluttua?