Osion (Tunt.) tehtävät

TUNT. TEHT. 1 – 4

 

1.Mitä on tunneäly, josta on paljon puhuttu viime aikoina. Miten se näkyy ja mitä hyötyä siitä on?

2. Tarkkaile omia tunteitasi yhden päivän ajan. Millaisia tunteita koit? Kirjaa muistiin ainakin viisi tunnetta ja tilannetta päivän aikana. Jos et osaa nimetä tuntemuksia, käytä apunasi Suomen mielenterveysseuran tunnekarttaa. Huom! Voit lisätä tämän fiilispäiväkirjaasi, jos haluat

Esim. Kuulin vanhemmiltani, että voidaan lähteä reissuun syyslomalla. Olin innostunut. Soitin serkulleni, jonka kanssa lähdetään ja ryhdyttiin suunnittelemaan.

 

3.  Motiivikonfliktit

Millainen motiivikonflikti on seuraavissa tilanteissa? Miten ratkaiset asian?

a. Uusi poika- tai tyttöystäväsi kutsuu sinut viikonloppureissuun, mutta samana viikonloppuna luokkakokous, jota olet odottanut puoli vuotta.

b. Odottamaasi luokkakokoukseen on tulossa myös exäsi, jonka kanssa ette voi sietää toisianne ja odotettavissa on todennäköisesti jonkinlaista riitaa.

c. Haluaisit lopettaa vaikean seurustelusuhteesi, mutta sinua pelottaa jäädä yksin.

4.  Millaisia tavoitteita sinulla on a) tällä viikolla b) tällä lukukaudella c) parin vuoden sisällä? Kerro niistä. Ne voivat liittyä opintoihin, ihmissuhteisiin tai työelämään. Millaisia välitavoitteita (pieniä voittoja) olet asettanut lopputulokseen pääsemiseksi? Mikä voi estää sinua saavuttamasta tavoitteitasi?