Webinaareista vetoapua koulutuksen järjestäjän sisäisiin koulutuksiin ja kehittämispäiviin (YouTube-kanavan linkki ja materiaalilinkit)

 

Parasta osaamista -verkostohanke on järjestänyt jo neljä webinaaria ammatillisen koulutuksen lainsäädäntöön liittyvistä teemoista. Ja lisää on tulossa. Webinaarit ovat olleet suosittuja ja ne ovat täyttyneet hyvin. Webinaarin sujuvuuden vuoksi olemme ottaneet Skype-tilaan noin 100 osallistujaa kerrallaan, vaikka kysyntää olisi ollut enemmänkin. Usean ruudun takana kuitenkin seuraajia on ollut kisastudiollisen verran ja se on koettu palautteiden perusteella hyväksi käytännöksi.

Koulutuksen järjestäjät voivat hyödyntää webinaari-sarjaa yhteisen keskustelun ja käytänteiden kehittämisen pohjana. Webinaarit herättävät keskustelua ja on tärkeää, että tila ja aika keskustelulle suodaan. Nyt haasteeksi on tullut webinaarien livelähetysten ajankohta (klo 15-16), jonka vuoksi keskustelulle ei jää tarpeeksi aikaa. Olemme huomioineet palautteen ja rakentaessamme uutta webinaari-sarjaa muutamme aikaa aikaisemmaksi iltapäivään.

Kaikki webinaarit tallennetaan ja viedään Parasta osaamista -verkostohankkeen YouTube-kanavalle. Yksi webinaari-tallenne kestää noin tunnin ja sen voi katsoa tai kuunnella vaikka työmatkalla. Webinaarien esitykset löytyvät Parasta osaamista -blogista.

Tallenteita voi hyödyntää myös osana koulutuksen järjestäjän omia sisäisiä kehittämis- ja koulutuspäiviä. Niitä voi käyttää alustuksena tai rakentaa niiden pohjalta eri teemaisia työpajoja, joissa keskustelu jatkuu koulutuksen järjestäjän vetämänä. Jokainen voi valita sen aihealueen, josta tietää vähiten ja näin yhteisön osaaminen kehittyy.

YouTube-kanavalla tallenteita on myös ruotsinkielisinä.

YouTube-kanava https://www.youtube.com/channel/UC7hv9jw0R6lS_Fmz5L9TUPw

 

Webinaarien teemat ja aikataulut (materiaalilinkit avautuvat uuteen ikkunaan, josta linkki täytyy vielä klikata auki)

HOKS-täsmäisku Tallenne YouTube-kanavalla Materiaali

HOKS-täsmäisku Tallenne YouTube-kanavalla   (sama materiaali kuin edellä)

Arvioinnin kokonaisuus / osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Tallenne YouTube-kanavalla  Materiaali

Arvioinnin kokonaisuus / osaamisen arviointi, näyttö Tallenne YouTube-kanavalla  Materiaali

Erityinen tuki  6.3.2018 Tallenne YouTube-kanavalla  Materiaali

Erityinen tuki 19.3.2018 Tallenne YouTube-kanavalla   Materiaali

Puuttuvan osaamisen hankkiminen, koulutussopimus ja oppisopimus 22.3. ja 26.3.2018 Tallenne YouTube-kanavalla Materiaali

Uraohjaus (TÄYNNÄ, ilmoittautuminen suljettu) 16.4.2018 klo 14.30-16.00

Uraohjaus (TÄYNNÄ, ilmoittautuminen suljettu) 25.4.2018 klo 14.30-16.00

 

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *