KYLÄKÄYNTI KANKAANPÄÄN OPISTOLLE 19.10.2017

Aurinkoinen päivä siivitti kyläkäyntiä Kankaanpään opistolle. Opisto täyttää kohta 110 vuotta, joten sillä on pitkät koulutusperinteet. Opisto toimii osittain alkuperäisissä, hyvin remontoiduissa, rakennuksissa kauniissa ympäristössä, järven rannalla. Keskustelimme kyläkäynnillä opettajien osaamistarpeista, jotka osoittautuivat lähes samanlaisiksi kuin muidenkin koulutusorganisaatioiden.

Parasta osaamista-hankkeen koulutuksien toivottiin antavan opettajille ratkaisukeskeisiä työkaluja, joilla heidän on helpompi selvitä reformin tuomista muutoksista. Lisäksi pitäisi koulutusten toivottiin tapahtuvan sellaisessa oppilaitoksessa, johon lähialueen muiden koulutusorganisaatioiden opettajien on helppo tulla eli työaikaa ei kuluisi liikaa matkustamiseen. Koulutusten tulisi myös vahvistaa jo olemassa olevien hyvien käytänteiden toimivuutta ja käyttöä. Tästä hyvä esimerkki on tutkinnonosatarjottimen laaja ja tarkoituksenmukainen käyttö.

Lisäksi toivottiin tilaisuuksia isojen organisaatioiden koulutuspäälliköille ja pienten organisaatioiden rehtoreille eli heille, joilla on vaikutusmahdollisuus suoraan ”ruohonjuuritasolle”. Näissä tilaisuuksissa voitaisiin keskustella ratkaisuista, joita on tehty reformin toteuttamiseksi ja näin oppia toisilta.

 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *