Tiimioppiminen, matkailuala – Gradia Jämsä

Matkailualan koulutus muutettiin 6.8.2018 täysin tiimimäisen oppimisen malliin, jolloin perustimme ”tapahtumatorpan”. Siirryimme tapahtumaperusteiseen koulutuksen toteutusmalliin, jossa opiskelijat voivat ideoida, suunnitella ja toteuttaa matkailuun liittyviä ohjelmapalvelutuotteita ja kehittää seutukunnan matkailua yhdessä paikallisten matkailuyrittäjien kanssa.

Tapahtumatorpan FB-sivu

 

Ammatillisen koulutuksen reformi astui voimaan 1.1.2018 ja matkailualan perustutkinnon perusteet uusiutuivat 1.8.2018, joten aika oli otollinen ottaa uusi askel koulutuksen kehittämiseksi.

Tulevaisuus haastaa oppimisen ja ohjaamisen, joten päädyimme yhdessä valmentajat ja tutkinnon suorittajat ottaa tämän haasteen vastaan uudessa raikkaassa oppimisympäristössä, jossa jokaista kuunnellaan ja autetaan.

Toiminnan ytimessä on henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa tutkinnon suorittajan kanssa etsitään vastauksia  kysymyksiin: mitä minä osaan ja mitä minun pitäisi osata? Mitä me osaamme ja mitä meidän pitäisi osata?

Henkilökohtaistamisen jälkeen vastuu siirtyy tiimeille, joita valmentajat tukevat. Lähipäivät aloitetaan ”aamudialogilla”, jossa matkaviestimet ja älylaitteet ovat kiinni. Aamudialogiin osallistuvat nuoret ja aikuiset vertaisina toimijoina, eikä luokkarajoja ole.

Käytännön toiminnan alustoina toimivat NY-yritykset sekä osuuskunta Pegosus.  Teoriaopinnot nivotaan ongelmaratkaisuihin ja tiimityöprojektien toteutukseen. Valmentajat laativat tutkinnon suorittajille tutkintojen perusteisiin ja henkilökohtaistamiseen liittyvän osaamispassin. Osaamispassissa on määritelty suoritukset, jotka vaaditaan ennen näyttöä.

Lisäbuustia NY-yritykset ja osuuskuntalaiset hakevat Gradia Jämsän monialaisista yrittäjyysopinnoista. Monialaisissa yrittäjyysopinnoissa kaikki oppilaitoksemme yrittäjyydestä kiinnostuneet jakavat kokemuksiaan ja verkostoituvat keskenään (1pv./kk)

Ohjenuorana meillä on Jämsän pedagoginen käsikirja

https://blogit.gradia.fi/jamsapeda/

Tapahtumatorpassa on aina iltapäivisin avoimet ovet muillekin aloille, jotka haluavat tehdä yhdessä:)

Kuukauden vinkki:

Viisas oppii virheistä, viisaampi toisten virheistä, mutta viisain oppii seuraamalla menestyjiä!

T. Keijo Vehkakoski, tiimivalmentaja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *