Tammikuisena perjantaina 20.1.2023 kokoontui varsin runsaslukuinen ohjausalan ammattilaisten ryhmä Jyväskylän Lyseon lukiolle. Paikalla oli Jyväskylän kaupungin, Normaalikoulun, Steinerkoulun sekä Kristillisen koulun oppilaanohjaajia sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialta TUVA-koulutuksen, kahdentutkinnon opintojen sekä Schildtin ja Lyseon lukioiden opinto-ohjaajia. Iltapäivän aikana käsiteltiin ohjauksen ajankohtaisia asioita, huolia ja ilonaiheita niin perusopetuksen kuin lukiokoulutuksen kentältä. 

Gradian opinto-ohjaajat kertoivat omista ohjausaloistaan ja -ryhmistään kuulumisia. Yläkoulujen oppilaanohjaajat toivat puolestaan tulevien TUVA:n, kahdentutkinnon ja lukion hakijoiden terveisiä ja toiveita. Myös lukioiden hankkeet tulivat tutuksi. Yhdessä mietittiin, miten esimerkiksi Uteliaasti lukiossa – hankkeen taitojen korit voisivat liukua yläkoulun oppilaanohjauksen lukioon tutustumisen tunneille. Ohjauksen hankkeeseen liittyen visioitiin, miten lukion aloittavan nuoren nivelvaiheen yhteistyötä voisi kehittää yhdessä opinto-ohjauksen ja opiskelijahuollon kanssa. 

Antoisa iltapäivä päättyi toiveeseen, että otetaan tapaaminen pian uudestaan. Tavoitteeksi laitettiin kohdata seuraavaksi, toivottavasti jo tämän kevään aikana, etätapaamisessa yhdessä erityisopetuksen kanssa.