Parasta osaamista –toimijat tiedotuskierroksilla Lapin oppilaitoksissa

​Opetushallituksen rahoittama Parasta osaamista –verkostohanke on edistänyt ammatillisen koulutuksen uudistamisen eli reformin toimeenpanoa ja tavoitteita. Lapista hankkeessa on mukana koulutuskuntayhtymä Lappia. Hankkeen avulla tuetaan opetus- ja ohjaushenkilöstön työ- ja toimintatapojen uudistumista toimintaympäristön ja lainsäädännön muututtua. Hanke tukee työpaikkojen toimintaa uudistuvan ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöinä. Tietoa ja materiaaleja jaetaan oppilaitoksiin ja työelämään Lappia Parasta osaamista –hanketoimijat projektikoordinaattori Satu-Maria Salmi ja kouluttaja Tuulikki Haarakoski ovat käynnistäneet tiedotuskierroksen Lapin alueen ammatillisissa oppilaitoksissa. Vuoden 2019 aikana käydään Koulutus Nordissa, Koulutuskeskus REDUssa, Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa, Rovala-Opistossa sekä Peräpohjolan Opistossa.

– Olemme hankkeen alussa vuoden 2017 aikana toteuttaneet opetus- ja ohjaushenkilöstön haastattelut henkilöstön osaamistarpeista. Nyt tehtävillä oppilaitoskäynneillä esittelemme hankkeessa tuotettuja aineistoja ja materiaaleja sekä hankkeessa järjestettäviä koulutuksia. Esittelyssä on mm. osaamisen arviointioppaat ja työelämässä oppimisen muistilistat. Aloitimme tiedotuskierroksen Rovaniemeltä Koulutuskeskus REDUsta, jossa järjestimme pop up -infot kolmessa eri toimipisteessä. Ruotsin puolella Koulutus Nordissa tapasimme opetushenkilöstöä aamuinfossa, jossa saimme erityisen hyvää palautetta, että hankemateriaalit on toteutettu myös ruotsinkielisinä. Tänä vuonna teemme vielä toiset tiedotuskierrokset, jotta tavoitamme mahdollisimman suuren osan eri oppilaitosten opetushenkilöstöstä, kertoo Satu-Maria Salmi.

Parasta osaamista –hanke järjestää yhteistyössä Työväen Sivistysliiton (TSL) kanssa Parhaita osaajia –työelämäfoorumin Torniossa Yritystalon auditoriossa, Keskikatu 69, torstaina 9.5.2019 klo 12 – 15.30. Seminaarissa esitellään työpaikkaohjaajille hankkeessa tuotettuja malleja ja materiaaleja, joita he voivat hyödyntää työpaikoilla ohjaus- ja arviointitehtävissä. Ilmoittaudu seminaariin tästä linkistä: bit.ly/2TNcUkJ Seminaaria voi seurata myös striimattuna.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *