ReformiTori 23.11.2017 Koulutuskeskus Salpauksessa

Koulutuskeskus Salpauksen henkilökunta kokoontui 23.11.2017 ReformiTorille Lahdessa. Ilmoittautuneita oli yli 300. Etäosallistujia oli myös pieni joukko. Aiheena ammatillisen koulutuksen uudistuminen 1.1.2018. Henkilöstö perehtyi yhdessä uudistuksiin, jossa esillä uudistuvat toimintatavat  ja -ohjeet. Aiheina hakeutuminen, henkilökohtaistaminen, tutkintojen tai koulutuksen suorittaminen ja osaamisen osoittaminen, työpaikoilla järjestettävä koulutus sekä uudistuva opettajuus. Yhteisen alkuinfon jälkeen henkilöstö jakaantui eri poluille sekä työpajoille. Duunipolulla keskityttiin tiimi- ja projektioppimisen kokemuksiin nuoriso- ja vapaa-ajajanohjauksen opinnoissa. HOKS polulla kuultiin henkilökohtaistamiseen ja jatkuvaan hakuun liittyviä asioita sekä sosiaali- ja terveysalan ammatilliseen pajan toteutuksesta. Paja tarjoaa lähihoitajille matalan kynnyksen tukea. Digipolulla tutustuttiin uusi opettajuus verkossa ja miten digi voi tukea yksilöllisiä polkuja. Yrittäjyyspolulla tulivat tutuksi hius- ja kauneusalan osuuskunta- ja NY-toiminta sekä eri aloilla järjestetyt yrittäjyysvalmennukset.

Iltatorilla oli vapaampaa ohjelmaa joogan, draaman ja improvisaation sekä rentouttavan päähieronnan ja musiikin merkeissä. Tarjolla oli pientä syötävää, jonka toteutuksesta vastasi NY-yritys.

Tapahtuman toteutuksessa olivat mukana Salpauksen opiskelijoita ja henkilöstöä eri aloilta; matkailuala, nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen, hotelli-, ravintola- ja cateringala sekä media-alalta. Leipuri-kondiittoriopiskelijat, NY-yritykset ja TOP-IT:n datanomiopiskelijat olivat mukana toteuttamassa ReformiToria. Caramelia NY teki maistuvat reformitoffeet, joita oli tarjolla työpajoissa.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *