OKM:n ohjausryhmän kokous 13.9.2017

Kokouksen aluksi puheenjohtaja Mika Tammilehto kertoi Ammatillisen koulutuksen reformin jalkauttamisesta ajankohtaisia asioita. Ammatillisen koulutuksen laki on hyväksytty ja asetuksien arvellaan valmistuvan syyskuun loppuun mennessä. Reformin toimeenpanon tukeen panostetaan erilaisilla toimilla. On selvää, että toimia on paljon ja tärkeää on keskittyä oleelliseen huomioiden resurssien rajallisuus. Kyseessä on pitkän aikavälin muutos ja erityisesti toimintakulttuurin muutos, johon tulee panostaa.  20.9. Vaasasta käynnistyy kuudella paikkakunnalla toteutettava ammatillisen koulutuksen kiertue. Parasta osaamista -verkostohanke antoi ohjausryhmälle tilannekatsauksen saaden hyvää palautetta ja ohjausta toiminnalleen. Keskusteluun nousi myös koulutus- ja oppisopimuksen prosessikuvaukset, joista todettiin, että niiden työstämisen tueksi on tulossa syksyn aikana käynnistyvä toinen hanke. Osaamismerkkityö käynnistyy 29.9.2017 ja sillä on liittymäpintaa Parasta osaamista -verkostohankkeen kanssa.

Syksyn aikana Parasta osaamista -verkostohanke on laajentanut osaamistarveselvitystyön verkostotoimijoiden ulkopuolelle tavoitteena tavoittaa noin 60 koulutuksenjärjestäjää valtakunnallisesti. Lisäksi rinnalle tuleva sähköinen kysely mahdollistaa kaikkien koulutuksenjärjestäjien osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuden. Lisäksi yhteistyötä tullaan tekemään työelämän, opiskelijoiden ja oppilaitosjohdon kanssa. Parasta osaamista -verkostohankkeen tavoitteena on vastata erityisesti reformin tuomiin pedagogisen kehittämisen haasteisiin.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *