Opiskelijainfo elintarvikealan opiskelijoille

Gradian elintarvikealan opiskelijoille ensimmäinen Mestaripolkua rakentamassa -hankkeen info pidettiin 18.11.2020. Paikalla oli yhdeksän opiskelijaa sekä Keski-Suomen Mestarikiltaa edustamassa olleet Tomi Lappalainen ja Marja-Leena Pitkäjärvi. 

Tomi kertoi mukaansatempaavasti oman urapolkunsa kirjansitojamestariksi ja yrityksensä, Kirjansitoja Tomi Lappalainen, tarinan. Tomi kertoi, että hän opiskeli ammattiin Helsingissä, perinteiseen tapaan kokeneen mestarin oppilaana. Sittemmin Tomi palasi kotikonnuilleen Vaajakoskelle ja perusti oman yrityksen. Tomin yrityksen palveluihin kuuluu mm. kirjojen korjaus.

entisöity kirja Kirjansitoja Tomi Lappalainen

Keski-Suomen Mestarikillan hallituksen jäsen Marja-Leena Pitkäjärvi valotti mentoroinnin merkitystä ammatillisen kasvun tukena. Mentorointi on opiskelijan tukemista, pienryhmissä käytännön työn tukemista ja esimerkiksi arviointia, miten opiskelija selviytyy työelämän haasteista. Mentorointi on myös hyvin vuorovaikutteinen menetelmä. Se ei tue vain mentoroitavaa, sillä myös mentori hyötyy siitä.

Tilaisuus oli mukavan mutkaton ja herkulliset aamupalatarjoilut tekivät hyvin kauppansa! 

Katso myös:

Monta tapaa opiskella
Vinkkejä opettajalle uraohjaukseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *