Hae jatkuvan haun kautta

Jatkuva haku tarkoittaa nimensä mukaisesti jatkuvaa hakua toisen asteen ammatillisiin koulutuksiin ympäri vuoden. Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistaan. Koulutukseen kannattaa hakeutua jatkuvan haun kautta erityisesti, jos: 

  • olet jo aiemmin suorittanut toisen asteen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon 
  • sinulla on työelämässä hankittua osaamista 
  • haluat suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai niiden osia 
  • haluat suorittaa ammatillisen tutkinnon oppisopimuskoulutuksena 
  • et saanut opiskelupaikkaa yhteishaussa 

Saat tietoa tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista oppilaitoksista tai koulutusten kuvauksista. Yhtenäisiä valtakunnallisia valintaperusteita ei ole. Oppilaitokset voivat järjestää pääsy- tai soveltuvuuskokeita.  

Hae Gradiaan jatkuvan haun kautta

Jatkuvan haun kautta voit hakeutua Gradiaan joustavasti ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain.Tältä sivulta löydät kootusti tietoa tarjolla olevista koulutuksista sekä jatkuvan haun käytänteistä. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit hakea. Kun haku koulutukseen on auki, löydät ”Hae koulutukseen” -linkin sivun alareunasta.  Saat tietoa, neuvoa ja ohjausta Gradian Hakupalveluista.

Gradian jatkuvan haun alkavat koulutukset: ammatti- ja erikoisammattitutkinnot  

Hae Turun Aikuiskoulutuskeskukseen jatkuvan haun kautta 

Turun Aikuiskoulutuskeskuksessa opiskelet joustavasti ja käytännönläheisesti oma elämäntilanteesi huomioiden. Saat ohjausta ja tukea jo ennen opintojen aloittamista sekä niiden aikana Turun AKK:n ohjaus- ja hakupalveluista. Voit siis hakeutua koulutukseen milloin tahansa ja opinnot aloitetaan henkilökohtaisen suunnitelman ja aikataulun mukaan. 

Turun Aikuiskoulutuskeskuksen jatkuvan haun alkavat koulutukset: ammatti- ja erikoisammattitutkinnot