Mestarinkirjan ojentaminen Ruokapalvelukeskus Arinassa

Ammatillinen osaaminen kunniaan 

 Keski-Suomen Mestarikillan sulkamestari Leila Saikkosen ja Mestaripolkua rakentamassa hankkeen projektipäällikkö Birgit Härkösen jo jonkin aikaa odottama yhteinen matka Jämsään 4.10.2022 huipentui lämminhenkiseen Mestarinkirjan luovuttamistilaisuuteen Ruokapalvelukeskus Arinassa. 

Ruokapalveluohjaajana toimiva Sirpa Saarinen onnistuttiin yllättämään kesken työpäivän yhdessä Jämsän Ateria- ja puhtauspalvelut liikelaitoksen liikelaitosjohtajan Mervi Västisen sekä Sirpan lähiesihenkilöiden Merja Niemisen ja Päivi Peltolan kanssa. Aihetta juhlaan arjen keskelle toi Mestarikiltaneuvoston myöntämä ja Gradian jakaman Mestarinkirja. Leila Saikkonen toimi puolestaan Mestarinkirjan ojentajana ja eettisen sitoumuksen vastaanottajana. Keski-Suomen Mestarikilta ojentaa Mestarinkirjat edustaen valtakunnallista Mestarikiltaneuvostoa 

Mestarikiltaneuvosto myöntää Mestarien ja Kisällien arvonimet henkilöille, jotka ovat suorittaneet erikoisammatti-/ ammattitutkinnon. Mestari- ja kisälliperinteen juuret ovat ammattikuntalaitoksessa ja ulottuvat aina 1300–1400 luvuille saakka. Nykyisin tie mestariksi etenee ammatillisten jatko-opintojen kautta. Alan ammattilainen suorittaa perustutkinnon jälkeen ammattitutkinnon ja jatkaa tämän jälkeen opintojaan erikoisammattitutkinnon suorittajana.   

Ammatillisten jatko-opintojen suorittaminen tapahtuu useimmiten työn ohessa. Työnantajan ja kollegojen tuella onkin iso merkitys opintojaan suorittavalle henkilölle.  Opiskelijan osaamisen kehittyminen lisää koko työyhteisön osaamisen kehittymisenä sekä kannustaa myös työkavereita jatkuvaan oppimiseen. Opiskelijan on mahdollista suorittaa opintonsa esim. oppisopimuskoulutuksena.  

Mestarinkirjan myöntämiskriteerit (Gradia): 

  • opiskelija on osoittanut positiivista asennetta opiskeluyhteisössä 
  • opiskelija on kehittänyt itseään ja ammattitaitoaan työntekijänä tai esihenkilönä 
  • opiskelija on omaksunut hyvät vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot 
  • opiskelija on osoittanut ammatillista kasvua opintojensa aikana 

     

Mestarinkirjan Sirpa Saariselle ojensi Keski-Suomen Mestarikillan sulkamestari Leila Saikkonen
Mestarinkirjan Sirpa Saariselle ojensi Keski-Suomen Mestarikillan sulkamestari Leila Saikkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *