szia

Tervehdys te kaikki miljoonat  blogini seuraajat(tiedän että seuraajani on Marjo). Nyt minulla on faktaa ropin ja bombin taikinan teosta mitä olen duunannuut nämä pari viikkoa. Taikina on sama sen valmistukseen käytetään jauhoja, voita, vettä ja öljyä melkein sekoitettu voitaikina. Aina kun teemme ropeja tai bombeja kaulataan taikina 1×3,1×4 ja 1×3 sitten auki kaulaus n 4mm roppissa taikina matolle levitetään ensin kananmuna sitten hiivenen suolaa, mustapippuria, paprikaa(jauhe) ja siemensekoitus( seesami, pellava, kurpitsa ja auringonkukka) vähän jauhoja ja kaulimella aineet kiinni jonka jälkeen taikinamstto kääritään kaulimen avulla toisin päin. Levitetään kanamuna, seesaminsiemen ja juustoraaste painellaan kaulimella aineet kiinni. Rullaleikkurilla leikataan suikaleiksi jokahslkaistaan kahtia ja soitit pyöritetään spiraleisi jauhotetuille pelleille jotka menevät pakkaseen ja kun on tarve levitetään väljästi pelleille paisto 200 astetta noin 25-27min. Bomdien kaulaus samoin taikinamstto leikataan tullaleikkurilla joka sitten taikina pyörällä leikataan niin että yhdestä suikaleesta tulee neljä jotka sitten pyöritellään metallitikun ympärille oaisto 200 astetta noin 20-24min. Bombit poltetaan tikuista jäähtyneinä ja täytetään juustomassalla joka on keitetty sulatejuustosta ja maizenasta juustoiset päät kastellaan juustoraasteeseen. Tälläisiä olen siis tehnyt ja tietenkin ne perinteiset täytettyjä sämpylöitä ja croissantteja. Unkari vaikenee mutta vain hetkeksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *