SAMIedulla hyviä kokemuksia Kieku podcast-sovelluksen käytöstä

Kirjoittaja Anne-Mari Behm, SAMIedu

Ammattiopisto SAMIedussa on otettu uutena digitaalisena oppimisympäristönä käyttöön Kieku podcast sovellus, joka edistää yksilöllistä ajasta ja paikasta riippumatonta oppimista sekä tukee oppimista työelämäjakson aikana. 

Ammattiopisto SAMIedussa on tällä hetkellä kolme podcast tiliä. Tuotettu digitaalinen materiaali tukee erityisesti jatkuvan haun kautta tulevia opiskelijoita. Aineistoa voi kuunnella opiskelijalle sopina ajankohtana, puhelimessa ja tietokoneessa toimivan Kieku sovelluksen kautta tai suoraan SAMIedun verkko-oppimisympäristöstä.

Podcastit tuotetaan yhteistyössä työelämän edustajien kanssa. Käsikirjoitus tehdään aina huolellisesti, roolituksessa tulee ammatinopettajan, asiantuntijan ja vertaisoppijan näkökulmat esille. Työelämän edustaja analysoi podcastissa ajankohtaisia ammatillisia opintoihin liittyviä teemoja, jolloin opiskelija saa oikea-aikaista tämän päivän ja tulevaisuuden työelämätietoa.  Podcastit mahdollistavat myös ammattisen aihealueen syvemmän tarkastelun kokemusasiantuntijan avustuksella.

Opiskelijat ovat kokeneet podcastit erittäin mielenkiintoiseksi ja opintoja syventäviksi, erityistesti heitä miellyttää se, että niitä voi kuunnella missä ja milloin vain, vaikka lenkillä tai kotitöitä tehdessä.

Podcastit ovat herättäneet  mielenkiintoa ja niitä on julkaistu yhteistyöyritysten, järjestöjen ja muiden ammattiopistojen sivuilla.

Ammattiopisto SAMIedun kolme podcast tiliä ovat metsätalousyrittäjillelähihoitajille ja työelämässä tapahtuvan oppimisen perehdyttämismateriaaliksi tarkoitettuja.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *