Työelämässä oppimisen digiohjauksen nykytilasta

Parasta DigiOhjausta kehittämisohjelma pääsi vauhtiin loppukeväästä 2018, meitä on verkostossa mukana 15 toimijaa ympäri Suomen. Kevään aikana selvitimme oppilaitostemme nykytilannetta työelämässä oppimisen ohjauksessa digivälinein. Selvityksissä haastateltiin ja tehtiin kyselyjä opettajille, työpaikkaohjaajille sekä opiskelijoille. Tavoitteena oli löytää yhteinen näkemys digiohjauksen tarpeista työpaikalla järjestettävän koulutuksen aikana. Alla olevissa kuvissa on koonti selvitysten tuloksista.

Tässä yleisimmin käytettyjä välineitä ja ohjelmia kehittämisohjelman selvitysten mukaan.

Yhteisen näkemyksen löytäminen on suhteellisen haastavaa, koska eri toimijoilla on hyvin erilaiset lähtökohdat digitaalisten välineiden ja sovellusten käyttämiseen. Käytännössä opettajan on huomioitava aina työpaikan mahdollisuudet ja toiveet ohjauksessa käytettävien välineiden suhteen. Tärkeintä työelämässä oppimisen aikana on säännöllinen yhteyden pito työpaikkaohjaajaan ja opiskelijaan sekä opiskelijan osaamisen kehittymisen seuranta, väline valitaan tarkoituksen mukaisesti työpaikkaan sopivaksi.


You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *