Adobe Spark koukuttaa!

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä on kuluneen talven aikana pilotoitu Adobe Spark -työkalua videotallenteiden tekemisessä. Työkalun käyttöön järjestettiin syksyllä noin tunnin mittainen webinaari, joka antoi hyvät eväät käytännön harjoituksiin. Videotallenteiden tuottaminen Sparkilla käy todella näppärästi. Videoesitykseen on mahdollisuus liittää monimediaisesti ääntä, musiikkia, kuvia, upotettuja videoita… Tätä varten Spark tarjoaa lähes loputtoman määrän valmiita, ilmaisia kuvapankin kuvia ja musiikkia. Omia materiaalejakin on toki mahdollista käyttää. Esityksen jakaminen tapahtuu helposti esim. linkin jakamalla. Ohjelman käyttö on ilmainen mutta edellyttää rekisteröitymistä käyttäjäksi. Sparkin ainut miinuspuoli on se, että työkalu helposti koukuttaa tekijänsä, ts. käytön helppous ja hyvä lopputulos motivoi tuottamaan yhä uusia ja uusia videoita!

Tähän mennessä opetustallenteita on KPEDU:ssa tuotettu pääasiassa työpaikkaohjaajien käyttöön, itsenäistä ohjaustehtävään perehtymistä varten. Spark-videoiden tuottamiseen voit tutustua tarkemmin digiohjaushankkeessa tuotetun ohjevideon avulla: https://spark.adobe.com/video/w30uW6065DLpe

Työpaikkaohjaajille ja opiskelijoille tuotetut Sparkit löydät näistä linkeistä:

Työpaikkaohjaajan roolit ja tehtävät
Mentorin roolit ja tehtävät
Työelämässä oppijan onnistunut ohjaus
Oppimisen suunnittelu oppisopimuskoulutuksessa
Oppimisen arviointi oppisopimuskoulutuksessa
Oppisopimusopiskelija – muistathan!


Johanna Herrala

Toimin Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä projektityöntekijänä

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *