Työpaikkaohjaajakoulutuksia etäyhteyksin

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä on kehitetty Parasta palvelua ja Parasta digiohjausta kehittämisohjelmien ansiosta työpaikkaohjaajakoulutuksia. Työpaikkaohjaajakoulutukset ovat olleet avoimia kaikkien alojen työpaikkaohjaajille ja niissä on käsitelty yleisellä tasolla ohjaukseen liittyviä keskeisimpiä aiheita: ohjaajan roolia ja tehtäviä, oppimisen seuraamista ja palautteen antamista, haasteellisia ohjaustilanteita ja hyviä ohjauskäytänteitä. Koulutussisältö on jaettu kahteen kahden tunnin mittaiseen koulutussessioon ja keskeistä toteutuksessa ovat olleet pienryhmäkeskustelut, joiden myötä osaamista ja ajatuksia on päässyt jakamaan muiden työpaikkaohjaajien kanssa.

Työpaikkaohjaajakoulutukset on toteutettu Kokkolassa, Kaustisella ja Kannuksessa, ja Parasta digiohjausta on tarjonnut mahdollisuuden osallistua koulutukseen etäyhteysvälineillä omalta työpaikalta tai kotikoneelta. Etälähetys on järjestetty Adobe connect kokousjärjestelmän ja Jabra Speak 810 kaiutinmikrofonin avulla. Etäyhteydellä koulutukseen osallistuminen vaatii työpaikkaohjaajalta vain tietokoneen nettiyhteydellä, kaiuttimen tai kuulokkeet, Flash playerin koneelle asennettuna ja nettilinkin, joka on toimitettu ilmoittautuneille etukäteen sähköpostitse. Sähköisen tervetulokutsun yhteydessä etäosallistuja on lisäksi saanut kirjalliset ohjeet, joiden avulla hän on voinut testata etäyhteyttä etukäteen. Koulutuksen aikana etäosallistuja on voinut käyttää chattia kouluttajan ja muun ryhmän kanssa viestimiseen ja Padlettiin hän on voinut kirjata omia vastauksia koulutuksen aikana toteutettuihin pienryhmäkeskusteluihin. 

Kevätlukukaudelle on aikataulutettu jo neljä uutta työpaikkaohjaajakoulutusta, ja tarpeen mukaan lisääkin järjestetään. KPEDU:n työpaikkaohjaajakoulutukset ja ilmoittautumislinkit löytyvät www-osoitteesta: http://www.kpedu.fi/oppisopimus/työpaikkaohjaajalle Lisätietoa työpaikkaohjaajakoulutusten etälähetyksen toteutuksesta saa KPEDU:n projektityöntekijä Johanna Herralalta.

Johanna Herrala

Toimin Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymässä projektityöntekijänä

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *