DigiTutorit Omnian opiskelijoiden ja opettajien tukena

DigiTutorimme ovat Omnian opiskelijoita, jotka suorittavat työelämässä oppimisjaksoaan neuvoen omnialaisia digiasioissa. DigiTutorit oppivat jaksonsa aikana arvokkaita asiakaspalvelu- ja työelämätaitoja. Heidän pääasiallisena roolinaan on antaa digitukea eli neuvoa omnialaisia erilaisten ohjelmien ja laitteiden käytössä. Tämän lisäksi DigiTutorit auttavat erilaisissa projekteissa etsien tietoa, vertaillen digityövälineitä tai esimerkiksi kuvaten videoita mobiililaitteilla.

Tavallisena työpäivänä DigiTutorit auttavat Omnian henkilökuntaa ja opiskelijoita arjessa vastaan tulevien digihaasteiden kanssa. Kysymyksiä tulee DigiTutoreille laidasta laitaan: usein tarvitaan apua konkreettisiin haasteisiin kuten tulostamiseen tai toimisto-ohjelmien peruskäyttöön – välillä taas DigiTutor pääsee mukaan selvittämään, ideoimaan ja toteuttamaan parasta ratkaisua esimerkiksi kyselylomakkeen tai ohjevideon laatimiseen.

Omnian kehitellessä ja kokeillessa yhä innovatiivisempia digiratkaisuja, DigiTutorit pääsevät monesti myös mielenkiintoisen uuden teknologian äärelle. Projekteina on ollut esimerkiksi VR-laitteiden ja sovellusten esittelyä, 3D-mallinnuksen työkalujen vertailua ja robotiikkaan tutustumista.

DigiTutorin työtehtävä on hyvin itsenäinen. DigiTutorit työskentelevät Omnian eri toimipisteissä ilman jokapäiväistä henkilökohtaista ohjausta. Ohjaus tapahtuukin tästä syystä suurimmaksi osaksi etänä. DigiTutor tapaa työpaikkaohjaajan kasvotusten vähintään kerran viikossa, mutta muuna aikana ohjaaja on aina tavoitettavissa MS Teamsin kautta, sähköpostitse ja puhelimitse.

DigiTutor-toiminnassa päästiin myös kokeilemaan tänä keväänä Edukit-sovellusta ohjauksen apuna. Sovellus lisää parhaimmillaan viestintää opiskelijan, työpaikkaohjaajan ja opettajan välillä ja selkeyttää opiskelijalle, mitkä ovat oppimistavoitteet työelämässä oppimisjaksolla ja millaisilla työtehtävillä tavoitteet saavutetaan.

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *