TROMBIN KEVÄT

IMG_0449

Teksti Sirpa Berg kuvat trombilaisen äiti Minna Korhonen

Vauhdikas vuosi Trombin ja Tornadon pyörteissä alkaa olla muisteloita vaille valmis. Trombi on Jyväskylässä Siltasalissa kerran viikossa harjoitteleva lasten sinfoniaorkesteri ja Tornado Liinalammen koulussa Tikkakoskella myös kerran viikossa treenaava ryhmä. Orkesterit ovat toteuttaneet samaa jaksotusta ja opetussuunnitelmaa. Ennen vuoden vaihdetta aloitettiin molemmissa ryhmissä tarinasäveltäminen kuvista, loruista, räpeistä, riffeistä ja laulunpätkistä. Muutamassa viikossa kummallekin orkesterille syntyi viisi upouutta ja aivan omatekoista laulua, jotka vielä orkesteroitiin koko porukalle. Trombi esiintyi Säihke-viikolla maaliskuussa Vireen ja Huhtasuon puhalliorkesterin kanssa yhteiskonsertissa ”Satumetsän tiellä” ja samaisella tiellä Tornadon lapset olivat Tikkakosken kirkossa viikkoa myöhemmin. Omat sävellykset saivat upeat kantaesitykset!

Tiivis oppimistahti senkun jatkui, kun orkestereiden yhteiseen kevätjuhlaan harjoiteltiin vielä kolme uutta kappaletta. Uusien kappaleiden yhdistävä tekijä oli elokuvamusiikki. Do-Re Mi, Lintu ja Tässä tulee Risto Räppääjä -laulut olivat jo ensimmäisissä teksti-, rytmi- ja laulutreeneissä koko porukalle mieluisaa opittavaa. Aika kului harjoituksissa kuin siivillä ja aina tuntui, että emme millään ehdi oppia kaikkea. Orkesterilaisten vanhemmissa on useita jotain soitinta soittavaa isääja äitiä. Niinpä ideamme oli, että yhteiseen kevätjuhlaan kutsumme kaikki, jotka vain suinkin haluavat, soittamaan lasten kanssa. Ja niinhän meillä istui kenraaliharjoituksessa vanhempia: pari viulistia, neljä klarinetistia, kaksi huilistia, kaksi trumpetistia, es-tuubisti ja käyrätorven soittaja. Lapset olivat tosi ylpeitä vanhemmistaan! Ja soittohan kuulosti ihan mahtavalta. Nyyttäreissä esityksen jälkeen oli aidon riemullinen kevätjuhlan tuntu, herkut maistuivat kaikille ja tarinaa riitti. Kun vielä Minna ikuisti kuviksi meidän iloisen juhlan, en voi muuta kuin kiittää ihan uskomattoman hienoja lapsia ja vanhempia. On suuri ilo ollut tutustua teihin kaikkiin musisoida teidän kanssanne.

Nyt on ajatukset jo tulevassa kesässä. Uusi kujeita samaan malliin, kuin tämänkin lukukauden aikana on taas luvassa. Jyväskylän kaupungin Lasten lysti –tapahtumaan tulee taas ammatillisen koulutuksen maailmamusiikkityöpajan ja tanssijoiden kanssa yhteisproduktio. Päivämääräkin on jo tiedossa: 4.11.2015. Tarinasävellystä on luvassa ja keväällä yhteiskonsertti Vireen kanssa. Ja tietenkin ohjelmassa on jo perinteiset pikkujoulut ja kevätjuhlat. On taas, mitä odottaa.

Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet musakoululaiset uusiin seikkailuihin kanssamme heti 9.9, jolloin on ensimmäinen Trombin harjoitus.

Musakoulutiimin puolesta,

Sirpa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *