Virtaa ja voimaa virtuaalikahvilasta!

Tervetuloa mukaan opiskelijoille suunnattuun virtuaalikahvila Grafén. Tällä kertaa kahvilassa nautitaan Onnistumisista. Kahvilan ovet ovat avoinna 20.5.201 klo 13 – 14, Tule kuulolle!

Voimme hetkeksi pysähtyä onnistumisen ja kiitollisuuden äärelle opiskelijoiden onnistumistarinoiden kautta: valmistuneita opintoja, opintojen aloitus ja eteneminen etänä, työllistyminen, vähemmän koronaa sekä Osallisuudesta onnen osana Sakki ry:n siivittämänä. 

Opiskelijoiden osattomuuden kokemukset ovat valitettavasti arkipäivää monilla opiskelijoista. Tällaisiin kokemuksiin ei oikeastaan olisi varaa – ei inhimillisesti eikä taloudellisesti. Mitä avuksi ja neuvoksi, kaikki keinot ovat tervetulleita. Gradiassa opiskelijoille kohdennettu virtuaalikahvila Grafé on yksi menetelmä osallisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistamiseen. Kahvilat ovat avoinna kerran kuukaudessa tunnin ajan, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kynnys opiskelijan osallistumiseen on matala. Koska toimina on uutta, kahviloista tiedottaminen on tärkeää monin tavoin, niin opiskelijoille kuin opettajille.  

Virtuaalikahviloiden toteuttaminen tapahtuu Oikeus osata kehittämisohjelman avulla. Myöhemmin virtuaalikahvilat toteutuvat osana koulutettujen tutoreiden toimintaa opiskelijoiden vertaistukena. Kahviloissa on erityinen teema, joko opiskelijoiden itsensä nostama tai muutoin tärkeäksi havaittu kokonaisuus. Mukana kahvilan porinoissa opiskelijoiden lisäksi on opettajia, opinto – ohjaajia tai muita aiheeseen liittyviä asiantuntijoita.  

Virtuaalikahvila avautui ensimmäisen kerran maaliskuussa. Silloin samaan ”kahvipöytään” kokoontui 45 opiskelijaa sekä henkilökunnan edustajia. Osallistujamäärää voidaan pitää merkittävänä, olihan kysymyksessä ensimmäinen kahvilatapaaminen verkossa! Keskustelun teemana olivat jatko -opinnot ammatillisen koulutuksen jälkeen.  

Jaksaa, ei jaksa, jaksaa! Huhtikuun kahvilassa juteltiin opiskelijoiden toiveesta jaksamisesta, teemalla Mun jaksaminen. Jaksaminen haastaa silloin, kun elämässä on sisältöä liikaa tai sitä on liian vähän. Niin fyysisen kuin henkisen jaksamisen äärelle oli kokoontunut sankka joukko opiskelijoita ja henkilökuntaa: 39 opiskelijaa omien nettiyhteyksien päästä sekä opettajien yhteyden kautta useita ryhmiä, joten yhteensä paikalla oli 80 – 100 opiskelijaa. 

Alustajina ja keskustelun innoittajina toimivat oppilaitospastori Johanna Tikkanen, koulupsykologi Silja Niutanen sekä Fitness-motocross urheilija Katariina Miettunen. Heiltä kuultiin monta hyvää vinkkiä parantaa omaa jaksamista, Mun jaksamista. 

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *