Tabletin työvälineohjelmat (Numbers)

Työvälineohjelmien tunneilla (2. vuoden Datanomit ja Taloushallinnonmerkonomit) kokeilimme Numbers ja Keynote -appsin käyttöä. Kummatkin ryhmät taitavat Microsoftin Excelin ja PowerPointin käytön hyvin.

Harjoitustehtävä laadimme peruslaskutoimituksia sisältävän laskelman, jossa käyttäjät joutuivat syöttämään myös luvut itse. Numbersin käyttöliittymä toki poikkeaa perinteisestä Windwos maailmasta mutta pienen kokeilun jälkeen oppilaat keksivät kuinka kaavat laaditaan ja taulukko muotoillaan. Exceliin verrattuna tiedon syöttö on toki hitaampaa mutta muuten oppilaille ei ongelmia ilmennyt. Kaikki saivat tehtävään sille varatussa ajassa 1 h tehtyä. Oppilaat kokivat tehtävän mukavana vaihteluna.

Keynoten avulla oppilaat laativat pikaisen esityksen kolleegastaan, jossa hyödynnettiin sekä liikkuvaa että still kuvaa. Esitykset katsottiin hyödyntäen AirPlayta ja AppleTVtä. Ongelmia ei ilmennyt.

Kommentit:

– Numbers -sovellus sopii taulukkolaskentaa hyvin tunteville opiskelijoille pienenä kertausharjoituksena. Tehtävään kannattaa liittää jatkossa grafiikan muodostaminen, joka on hyvin näppärästi toteutettu Numbersissa.

– iPadin sovellukset eivät suoraan tallenna tiedostoa mihinkään vaan se löytyy ainoastaan avaamalla kyseisen sovelluksen. Työn voi tallettaa pilvipalveluun (DropBox, SkyDrive, Google Drive) tai lähettää itselleen sähköpostilla (toiminto ei toiminut verkossamme) . Testasin pilvipalveluun tallentamisen oppitunnin jälkeen ja havaitsin että Numbers apps tukee suoraan  Microsoftin ja Googlen pilvipalveluita sekä DropBoxia. Sampo on ottanut tänä vuonna käyttöön Microsoftin SkyDriven, jonka merkitys oppilas käytössä jatkossa kasvaa.

– Keynotea voisi näppärästi hyödyntää vaikkapa Datanomien aloituspäivässä, jossa oppilaat jaettaisiin pienryhmiin, jossa kukin ryhmä esittelisi itsensä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *