Muistiinpanot (Notability)

IT english tunnilla testasimme kolmannen vuoden Datanomi opiskelijoiden kanssa iPadia muistiinpanojen teossa Notability- appsilla. Tehtävänä oli referoida käyttöjärjestelmistä kertovia lyhyitä artikkeleita. Tunti toteutettiin siten että kukin oppilas tutustui yhteen artikkeliin ja kirjoitti siitä muistiinpanot Notability -appsilla. Tämän jälkeen muistiinpanoja hyväksikäyttäen oppilas kertoi englanniksi oman artikkelinsa perusidean toisille opiskelijoille. Toisella viikolla testasimme vielä samaa sovellusta siten, että muistiinpanot kirjoiteltiin julkaisujärjestelmistä kertovista videoista.

Ipadien mukana toimitettu kynä ei suurta ihastusta herättänyt – se on selvästi suunniteltu ’painamiseen’ ei kirjoittamiseen.

Kommentit:

– yhä useammalla Sammossa opiskelunsa aloittavalla nuorella on hankaluuksia muistiinpanojen kirjoittamisen. Tarjoaisivatko tabletit siihen apukeinon?

– monilla liiketalouden oppitunneilla haetaan tietoa eri tietolähteistä: mobiililuokan avulla oppitunti pystytään toteuttamaan muussa kuin ATK -luokassa ja opiskelijat pystyvät laatimaan muistiinpanot tai esityksen (Keynote)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *