Kuulumisia Sammosta

Saimme 2 mobiililuokkaa (Lebat) asennettua joulukuun pariksi viimeiseksi kouluviikoksi. Laitteet (tabletit, Airport ja AppleTV) konfiguroitiin siten iPadit kirjautuvat automaattisesti Airportin muodostamaan lähiverkkoon, josta on yhteys koulun verkkoon ja sitä kautta Internetiin. Tableteissa käytetään yhtä ja samaa Apple-IDtä, jolle on ostettu joukko appseja.

Testasimme luomamme ’ekosysteemin’ toimintaa Merkonomi ja Datanomikoulutuksessa. Laitteet toimivat opetustilanteessa lähes moitteetta. Jotkin iPadit hukkasivat asetuksensa (alkunäyttö) mutta ainoa opetukseen vaikuttava ongelma tuli eteen siinä ettemme pystyneet asentamaan Googlen sähköpostitiliä koska Soneran tarjoama Internet -yhteys ei mahdollista palvelun asentamista koulun verkossa. Testasimme laitetta kotioloissa jossa asennus toimi normaalisti. Sähköposti tarjoaisi oppilaille pilvipalveluiden ohella mahdollisuuden lähettää harjoitustehtävä (esimerkiksi Numbers, Keynote) omaan sähköpostiinsa.

Lisäksi asensimme yhteen luokkaan AppleTV ja testasimme AirPlayn toimivuutta. Lukuunottamatta  puutteellista äänen toistoa (kaiuttimet puuttuvat) iPadit saivat yhteyden. Lisäksi AirDrive avulla iPadit pystyivät kopioimaan tietoa laitteesta toiselle.

Kaiken kaikkiaan tekniikka on valmis ja mobiililuokat lähtevät kiertoon ympäri Sammon eri toimipisteitä heti tammikuun alussa. Tarkoituksena on että yksi mobiililuokka on saman osaston käytössä noin 3-4 viikkoa, jonka aikana opettajat ja opiskelijat tutustuvat luokan käyttömahdollisuuksiin opetustilanteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *