ICT-asentajien projektityö OneNote Class Notebookissa

Mitä tehtiin?

Saimaan ammattiopisto Sampon ICT-asentajaksi opiskelevat nuoret ja aikuiset toteuttavat opintojensa viimeisenä vuotena projektityön, jonka toteuttamisessa pilotoitiin keväällä 2016 Microsoft Office 365 OneNote -työkalua. Projektityössä opiskelija suunnittelee, toteuttaa ja testaa laitteen, joka sisältää mikrokontrollerin, 2 sisäänmenoa ja valitun määrän ulostuloja. Työ on hyvin itsenäinen ja opiskelijalla oli vastuu työn etenemisestä ja dokumentoinnista.

Toteutusta ohjasi vastuuopettaja Olavi Vaarala. Opetusryhmän koko oli 8 opiskelijaa, joista seitsemän sai työn valmiiksi kevään aikana. Projektityön dokumentointi ja etenemisen seuranta toteutettiin OneNote Class Notebookilla

Esimerkkejä projektityön tuloksista:

Miten tehtiin?

Projektityö koostui valmistelusta, joka aloitettiin syysloman jälkeen syksyllä 2015. Projektityö eteni toteutusvaiheeseen keväällä 2016. Toteutusvaiheessa opettaja Olavi Vaarala loi työtilan OneNote Class Notebookiin, jonne opiskelijat dokumentoivat projektin etenemisestä tehtävänannon mukaiset asiat. Työtila sisälsi osion, jota opiskelijat pääsivät vain lukemaan. Osiossa oli tehtävänanto ja yleiset projektityön tekemiseen liittyvät asiat. Työtilasta löytyi myös opiskelijan oma osio, jonne opiskelijan tuli dokumentoida työn etenemistä ja sisällyttää suunnitteluun vaaditut dokumentit.

onenote-projektityossa
OneNote Class notebookin käyttöä projektityöalustana kuvattiin infografiikan avulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *