Mobiiliohjaus työssäoppimisessa Adobe ConnectPron avulla

Adope Connect Pro -etäohjauksessa yrityksessä

Minulla on opiskelijoita työssäoppimassa kahdella luokalla ympäri Keski-Suomen ja ajan käyttöä järkevöittääkseni testasin tänään etäarviointia Adope Connetpro ohjelman avulla tablettien välityksellä. Olen käynyt harjoittelun alussa opiskelijan työpaikalla ja olemme käyneet tällöin läpi ja kirjanneet ylös opiskelijan tavoitteet ja tehtävät. Olen ollut myös tässä välillä yhteydessä ohjaajaan ja varmistellut tavoitteiden täyttymistä. Etäyhteydellä hoidettiin siis viimeinen arviointi keskustelu.

Lainasin opiskelijalleni koulun tabletin ja katsoimme, kuinka opiskelija voisi jakaa verkkoyhteyden omalta kännykältään tabletille, sillä työpaikalla ei ollut langatontaverkkoa eikä koulun tabletissa ollut sim-korttia. Työpaikan suojaukset estivät kokoushuoneen linkin jakamisen sähköpostin välityksellä, joten tämän vuoksi päädyimme mobiililaiteratkaisuun.

 

Haasteita

Pieniä haasteita tabletlaitteen käyttöön tässä tilanteessa aiheutti äänen kiertäminen. Minun monologini ajaksi pyysin opiskelijaa mykistämään heidän mikrofoninsa, jolloin äänen kiertäminen poistui. Muulloin tämä aiheutti minulle pientä ”epämukavuutta”, sillä kuulin omat kysymykseni kahteen kertaan. Opiskelijan ja ohjaajan puhuessa pystyin seuraamaan heidän arviointikeskusteluaan oikein hyvin.

AC ohjelman käyttö tabletilla onnistuu yksin loistavasti, sillä tablet laitteeseen liitettävät kuulokkeet estävät äänen kiertämisen. Itse olen käyttänyt AC-ohjelmaa lukuisat kerrat verkkokouksiin täysin moitteettomasti.

 

Kokemukset

Työpaikka ohjaaja piti kokemusta ihan positiivisena ja mainitsi tämän olevan tulevaisuutta. Haasteena pohdimme yhteyden pelaamista ja sitä, ettei koululla ole tarjota laitetta, jossa verkkoyhteys olisi valmiina. Myöskään yrityksen omat tietokoneet ja laitekanta ei tue etäyhteyksien käyttöä eli heillä ei ole langatonta verkkoa, eikä tarvittavia mikrofooneja tai kuulokkeita.

Itse koin, että kokeilusta oli minulle hyötyä nimen omaan oman työajan järkevässä käytössä, sillä nyt en istunut autossa 2x 45min tavoittaakseni yhden opiskelijan, vaan pystyin käymään keskustelun ja siirtymään sen jälkeen suoraan seuraavaan tehtävään. Tulevaisuudessa, jos koneisiin sisäänrakennetut mikrofoonit yleistyvät, niin tästäkin menetelmästä tulee yksinkertaisempi käyttää. Itse aion jatkaa kokeiluja aina, kun se on järkevää ja siihen tarjoutuu mahdollisuus.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *