Matkailun uudet trendit Saimaalla -Mikkelin lukion työelämäagentit vierailulla matkailuyritys Järvisydämessä

Mikkelin lukiossa järjestetään teemakurssi “Matkailun uudet trendit Saimaalla” yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja paikallisten matkailuyritysten Järvisydämen ja Sahanlahden kanssa. Kurssi on tarkoitettu kielistä, matkailusta ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Kurssin aikana tehdään vierailuja maakunnan matkailuyrityksiin. Työmuotoihin kuuluvat yritysvierailut, case study ja pienryhmätyöskentely.

Kurssin aikana opiskelijat saavat kuvan siitä, millaisia matkailuyrityksiä seudulla on. Kurssilla tarkastellaan myös, miten uudet trendit kuten ekoturismi, hyvinvointi- ja terveysmatkailu, luonto- ja kulttuurimatkailu näkyvät Etelä-Savossa ja sitä, mikä merkitys on kielitaidolla ja kulttuurien tuntemuksella. Kurssilaiset osallistuvat myös työelämäagenttitoimintaan tutustumalla erilaisiin uratarinoihin.

Työelämäagentit tutustumassa matkailukohteessa

Mikkelin lukion OKTT-hankkeen ensimmäiset työelämäagentit, opettajat Satu Rantanen ja Tuula Räsänen vierailivat Hotel & Spa Resort Järvisydämessä tutustuen yhteen kiehtovimmista matkailukohteista täällä Etelä-Savossa. Järvisydämessä työelämäagenttejamme kohtasi ihana vastaanotto. Opettajat saivat tutustumispäivän aikana esittelyn yrityksestä, pääsivät kiertelemään aluetta ja työskentelemään majotuspaikan respassa.

Kokemus oli Satun ja Tuulan mielestä erittäin antoisa ja he suosittelevat työelämään tutustumista ehdottomasti myös muille opettajille. Järvisydämen yksi hienous oli Satun ja Tuulan mukaan nähdä kuinka yksilöllistä palvelua matkailukohde tarjoaa ja koko paikka muistuttaa siitä, että unelmia kannattaa tavoitella ja mikä tahansa on mahdollista!

Spa & Resort Järvisydän, Kuva: Satu Rantanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *