Operaatio bussikortti ja julkisten käyttö

Bussikortti

Kun saavuttiin Torinoon, saatiin kansiot, joissa sanottiin, että meidän täytyy ostaa bussikortit Italiassa liikkumiseen. Jotta saataisiin kortit, täytyisi mennä Porta Nuovaan, joka on Torinon keskusta. Jotta päästään sinne, pitäisi osata käyttää Italian julkisia. Jouduttiin taas kerran vaivaamaan Carloa (meidän hostia), joka lähti ostamaan meidän kanssa bussilippuja jotta voidaan mennä bussilla meidän kämpiltä Via Osascosta Porta Nuovaan. Saatiin liput ostettua, ja lähdettiin seikkailemaan bussilla. Päädyttiin onneksi oikeaan osoitteeseen Porta Nuovan railway stationille. Siellä meidän piti löytää GTT:n toimisto.

Löydettiin se ja mentiin hommaamaan bussikortteja. Se olikin melkoinen operaatio, koska meitä palveleva nainen ei puhunut sanaakaan englantia. Välillä siellä olikin tulkkaamassa toinen virkailija. Saatiin selville että itse kortti maksaa 5€, viikko 12€ ja kuukausi 25€, eli yhteensä 42€. Ostettiin kortit, ja saatiin kuitit, vähän jo ärsyyntyneen näköinen nainen osoitteli uloskäyntiä ja puhui italiaa. Koitettiin sanoa, että anna myös Cecilian bussikortti, ja olikin melkoinen homma saada nainen tajuamaan, ettei hän ollut muistanut antaa sitä korttia.

Italiassa on vähän henkilökohtaisemmat bussikortit

Julkisten käyttö

Italiassa bussit onneksi menee tosi usein. Se on hyvä kun meillä ei ole nettiä käytettävissä ulkona. Ja Google Maps näyttää bussien ja ratikoiden liikkumiset reaaliajassa.

Seuraavana päivänä meidän piti päästä meidän kämpiltä Formazione 80:een bussilla, sillä siellä oli tapaaminen meidän koko vaihdon järjestäjien kanssa. Onneksi se paikka oli saman reitin varrella kuin Porta Nuova, joten menimme vain samalla bussilla sinne. Meitä vastassa oli Jonny, joka kertoi meille paljon erilaista käytännön tietoa ja muita tärkeitä asioita. Sitten lähdimme käymään meidän työpaikalla.

Jonny antoi meille tehtäväksi selvitä sieltä julkisilla pois, ja no ihan hyvin selvittiin. Pikku hiljaa alkaa tajuta, miten bussit ja ratikat kulkee. Hypättiin ensin bussiin numero 2, jäätiin pois, venattiin ratikkaa numero 10 ja päästiin kotiin.

Porta Nuova

Kun oltiin päästy kotiin, kello oli aika vähän ja mietittiin että mitä tehtäisiin. Päätettiin lähteä uudestaan käymään Porta Nuovassa, koska keli oli jo parempi. Hypättiin taas bussiin 64 ja selvittiin perille. Käveltiin siellä ja päädyttiin jonnekin kivaan puistoon, mikä oli todella kaunis. Tutkittiin erilaisia kauppoja ja kierreltiin ympäriinsä. Aiotaan mennä vielä monta kertaa tuonne ottamaan parempia kuvia, mutta paikka oli todella kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *