Ensimmäinen työpäivä Pasticceria del Capitano Rossossa

Tänään meillä oli ensimmäinen työpäivä. Aamulla heräiltiin puoli 7 aikoihin ja varattiin oikeasti hyvin aikaa siihen, että kerettäisiin paikalle ajoissa. Tajuttiin kuitenkin aamulla, että tänään (torstai 25.4) on paikallisilla lomapäivä, joten julkinen liikennekkään ei kulje samalla tavalla kuin joka päivä. Joten tulikin sitten aamulla pieni paniikki, että ehditään varmasti töihin.

Lähdettiin sitten kipittelemään kohti Orbassano Nordia, josta ensin ajateltiin, että otetaan trami, mutta niitä ei tainnut tänään edes kulkea, joten mentiin sitten 2 eri bussilla työpaikalle. Toista bussia sai kyllä pysäkillä odotella, mutta ehdittiin silti töihin ihan ajoissa.

Odoteltiin bussia Agnelli C.3 pysäkillä (ja kateltiin, kun kaikki Italialaiset ajaa Fiateillaan meidän ohi :D)

Ensimmäisenä töissä päästiin vaihtamaan vaatteita erittäin pelottavaan kellarissa sijaitsevaan punkkeriin. Sieltä päästiin sitten pienen hukassaolemisen jälkeen ylös ja lähdettiin Gianfrancon kanssa suklaalaboratoriolle. Siellä meille ensin esiteltiin paikkoja ja sitten päästiin näkemään kuinka temperoidusta suklaasta alettiin tehdä konvehteja, päästiin myös itse kokeilemaan sitä, mutta eihän me tosiaan niin mestareita siinä oltu kuin Franco itse. Päästiin myös tekemään temperoidusta suklaasta kakkujen ”koristekylttejä” ja erilaisia suklaakukkia muoteilla. (fun fact: muottien piti olla pakastekylmiä ja niitä pystyi käyttämään vaan yhtä kerrallaan, että suklaan sai niistä paremmin ja nopeammin irti).

Päästiin myös sen ”lomapäivän” takia tänään normaalia paljon aikasemmin, eli joskus 12.30. Normaalisti päästään töistä vasta 18.30-19.30 välillä. Oli kyllä ihana, kun eka työpäivä oli vähän lyhyempi, niin siinä ehti vähän tutustua paikan toimintaan ja huomenna ei ehkä ole ihan niin ulapalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *