Italian plussat ja miinukset

Ciao!

Lentokentältä Milanosta kirjoitellaan. Selvittiin check in:stä ja turvatarkastuksesta läpi, vaikka veihän ne oman aikansa, kun oli niin paljon ihmisiä. Tunnin ja viiden minuutin kuluttua lähtisi Finnairin nokka takaisin Suomeen. Tuntuu ihan uskomattomalta, miten nopeasti aika loppujen lopuksi meni ja, että ollaan oikeasti menossa kotiin.

Tän neljän ja puolen viikon aikana tuli kyllä huomattua monia Italian miinuksia ja plussia (tai oikeastaan Torinon, koska eihän me tiedetä onko näin muuallakin Italiassa :D).

PLUSSIA:

+julkinen liikenne (voi seisoskella pysäkillä, busseja tulee muutamien minuuttien välein, trämit on oikein hyödyllisiä)

+Mozzarella (koska sitä saa joka kaupasta ja se on vaan niin hyvää, arvailla voi vaan kuinka paljon me sitä syötiin!)

+Osa vihanneksista ja hedelmistä on paaljon halvempia kuin Suomessa

+Nähtävyydet tottakai! Päällimmäisenä niistä voi kai mainita Supergan, mikä oli ihan mielettömän hieno! (Se on siis sellanen vanha kirkko Piemontessa Torinossa vuoren päällä)

+Vihreetä ympäri vuoden, näyttää niin ihanalle, koska kesä on parasta aikaa!

+Pizzat ja jäätelöt! Ai että niitä tulee ikävä, ihan taivaallista. Varsinkin sipuli pizzassa on mun ehdoton uus suosikki. Ja joo, muutama jäätelökin syötiin. Hasselpähkinä oli aika kova, lakritsi ja pistaasikin pääs suosikkilistalle 🙂

+Halpa pepsi, vaikka ei Suomessa oikein tule juotua limsoja, niin tätä halpaa pepsiä tuli juotua muutama tölkki 😀 (0,33 l maksoi 0,31 snt)

+Google Maps! Yllättävää kyllä, mutta google maps pelasti yllättävän monet eksymiset ja bussireittien etsinnät. Niin kätevää, kun sieltä pystyi katsomaan milloin tulee seuraava bussi ja mistä se tulee ja google kertoi reitinkin. (plussaa oli myös se, että google mapsin avulla pystyi seurata, missä bussi oli menossa)

+Vaikka sää meidän oloaikana ei aina ollut mikään hehkein, silti se lämpö ja kaikki muukin oli ihanaa! Pari ukkostakin me koettiin, ja sähkökatkosta kotona. (Tosin sähkökatkot ei johtuneet ukkosesta)

MIINUKSET:

-Autoilijat. Italialaiset ajaa ihan törkeän kovaa ja mitä ahtaimmistakin väleistä, päin punaisia. Aina piti katsoa huolella suojatietä ylittäessä, että kukaan ei varmasti aja päälle mistään kulman takaa. Tähän samaan voi kai mainita siitä tööttäilystä. Jokaisissa liikennevaloissa, liikenneympyröissä ja ihan missä vaan. Aina töötättiin edessä olevalle. Se oli aluksi niin outoa, kun Suomessa töötätään tyyliin vaan, jos on pakko.

-Ei puhuta englantia. Harmillista sinänsä, sillä niin monelta vastoinkäymiseltä ja mutkalta olis vältytty, jos ihmiset oikeesti ois puhuneet englantia.

-Harmillista kyllä, mutta meillä ei ollut kunnon peittoja, nukuttiin vaan sellasilla lakanoilla, joiden sisässä oli fleecepeittoja. Kyllä siihen ajan mittaan tottui, mutta aluks oli vähän kylymä.

-Kierrätys kuuluis sekä plussiin että miinuksiin, mutta koska kukaan ei kierrättänyt Italiassa, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus niin siksi tälle iso miinus!

-Ei ruisleipää, voi kun sitä olikin niin ikävä!

-Kaikki ruuat ja muut ostokset pakataan muoviin. Ihan turhaa jätettä, kun banaanitkin pakataan muovi- ja pahviastioihin. 🙁 Tähän voi varmaan lisäks mainita sen, että italialaiset juo ihan törkeesti pullovettä, vaikka se hanavesikin on ihan juomakelpoista. Tääkin on melko turhaa muovijätettä, ja kun kysyttiin miks ihmiset siellä oikeesti juo pullovettä, vastaus oli vaan, että se on tapa.

-Kuuma ja kylmä vesi, hanasta tuli joko kuumaa tai kylmää vettä ja voi kuinka usein sitä poltti kätensä, kun hanasta tuli suoraan jotain 80 asteista vettä. Onneks meillä Suomessa on sopivan lämpöstä vettä. Ja huonot tiskialtaat, ei ole kuin yksi allas ja siinä oli hieman vaikea tiskailla, kun ne oli niin pieniä.

Loppujen lopuksi kuitenkaan miinuksista huolimatta reissu oli kaikin puolin unohtumaton kokemus!

Tässä vielä muutama kuva meidän asunnosta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *