Viimeinen kokonainen viikko Italiassa

5 päivää 10 tuntia ja 5 minuuttia siihen, että lähdetään kotia kohti

Viikko oli aikas tavallinen niin kuin yleensäkin. Vähän täytellään esimerkiksi tuulihattuja ja sitten tiskataan ja siivotaan, mutta kyllä sekin ihan mukavaa rupesi jo olemaan, kun samalla voi jutella työkavereiden kanssa.

Täällä on nyt tosi kylmää ja sataa vettä, niin ei kauheasti ole mitään viitsinyt tehdä.

Tiistaina oli tavallinen päivä, paitsi että Roberta oli ihana ja toi jäätelöä töihin ja voin sanoa, että mangojäätelö on edelleenkin aivan superhyvää!

Kyllä jätski kivasti piristää päivää

Keskiviikkona tehtiin puolipallon muotoisia kakkuja, joiden nimi oli ehkä mimosa

Kakku on jonkinlaista moussea, ja siihen päälle laitetaan murustettua kakkupohjaa (täällä kakkupohjan nimi on pan di Spagna)

Yksi päivä päästiin kokeilemaan myös hieman perusteellisempaa siivoamista. Täällä siivotaan kaapit joka viikko, kun koulussa ne putsataan kahdesti vuodessa. Mitään tikkaitahan ei löytynyt vaan sanottiin, että kiipeä kaulintakoneen päälle. Vähän tuli mietittyä, että mitähän meidän opettaja sanoisi, jos näkis meidät kiipeilemässä koulullakin tuolla tavalla.

Näin täällä Italiassa siivotaan

Ollaan tehty myös panna cottaa, eli siis kermaa, liivatetta ja sokeria pistetään silikonimuotteihin. Tuota härveliä oli hauska käyttää.

Perjantaina me käytiin syömässä työkavereitten ja heidän poikaystävien kanssa syömässä, syötiin kummatkin spagetti carbonaraa ja oli kyllä ihan hauskaa, vaikka rupesikin illalla väsyttämään niin paljon, että kummatkin vaan koomasi siinä ruokapöydässä. Kuvia ei nyt siltä reissulta saatu, kun nälkä oli niin kova, heh.

Aina mekään ei jakseta mitään gourmet-ruokia kokkailla kun menee aina iltaisin niin myöhään, joten syötiin vaan kinkku-paprika-munakasta ja oli yllättävän hyvää kun on syönyt pastaa melkein koko ajan. Kulutetaan aivan liikaa maissikakkuja ja mozzarellaa, mutta ehkä se on ihan fine 😀

Tässä toinen taidonnäyte meidän italialaisesta ruoasta 😀
Perunoita ja kasviskalapuikkoja

Cecilia pääsi yksi päivä tekemään suklaalevyjä tummasta suklaasta suklaalaboratorioon, ja minä sitten pakkailin niitä mukavasti muutaman tunnin.

Tänään eli sunnuntaina ei olla tehty mitään järkevää paitsi käyty kaupassa ja siivottu. Ulkona on tosi kylmää ja sataa vettä niin ei edes viitsi tehdä mitään. Ollaan ehditty kattoo jo Luokkakokous 2 ja kolme jaksoa Armania ja Suomen rikosmysteereitä, mutta meneehän se päivä näinkin. Ehkä sitä huomenna voisi lähteä vaikka Torinon keskustaan seikkailemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *