Gradian salasanavaatimukset:

  • Vähintään yhdeksän(9) merkkiä (suosittelemme väh. 14 merkkiä)
  • Isoja ja pieniä kirjaimia
  • Vähintään yksi (1) numero

Vältä salasanassa erikoismerkkien (#¤%=?#=…) ja ääkkösten (äåö) käyttöä. Kaikki palvelut eivät hyväksy kyseisiä merkkejä salasanaan.

Muistathan vaihtaa salasanan myös puhelimeen ja muihin mahdollisiin laitteisiin.

Salasanan vaihtaminen Gradian verkossa

Gradian sisäverkossa ollessasi voit vaihtaa salasanan seuraavasti: Kirjaudu työasemaan tunnuksillasi ja paina näppäimistöltä CTRL + ALT + DEL.

1. Valitse Vaihda salasana…

 2. Kirjoita vanha salasanasi ja uusi salasana kahteen kertaan. Hyväksy salasanan vaihto painamalla nuolta

3. Salasanan vaihto onnistui

Salasanan vaihtaminen Gradian verkon ulkopuolelta

Salasanan voi vaihtaa myös ollessasi Gradian verkon ulkopuolella. Salasanojen vaihdot onnistuvat kaksivaiheisen tunnistamisen (MFA) myötä nyt myös itsepalveluna osoitteen salasana.gradia.fi kautta. Salasanan vaihdossa varmistus kysytään niiden tietojen mukaan, mitä kaksivaiheiseen tunnistautumiseen kukin on itse määritellyt.

Kuvankaappaus, tietojen syöttäminen salasanaa vaihtaessa.
Kuvankaappaus, tietojen syöttäminen salasanaa vaihtaessa.

Monivaiheinen tunnistautuminen

Monivaiheinen tunnistautuminen(MFA) on olennainen osa tietoturvaa ja suojaa sinun käyttäjätiliäsi luvattomalta käytöltä. Kirjautuessasi Gradian palveluihin Gradian sisäverkon ulkopuolelta, tulee sinun varmentaa kirjautumisesi mobiililaitteellasi. Tämä tapahtuu joko käyttäen tähän tarkoitettua mobiilisovellusta tai vastaanottamalla varmistuskoodi tekstiviestillä.

Katso ohjeet monivaiheisen tunnistautumisen rekisteröintiin täältä

Kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöönoton jälkeen:

  1. Kun olet kirjautumassa Gradian kaksivaiheista tunnistautumista vaativaan palveluun, kirjautumisen jälkeen tulee ilmoitus kirjautumisen hyväksymisestä. Siirry hyväksymään kirjautuminen mobiililaitteella
  2. Valitsemasi tunnistamisen menetelmän mukaan, saat joko soiton, koodin tekstiviestin mukana tai autentikointisovelluksen ilmoituksen. 
Kuvankaappaus: esimerkki kirjautumisen hyväksymisestä sovelluksessa.

Ongelmia käyttäjätunnuksien kanssa?

Mikäli käyttäjätunnuksien kanssa ilmenee ongelmia esim. unohtunut salasana, tunnus on jumissa tai vaikka et tiedä tunnuksiasi lainkaan, toimi seuraavasti:

Opiskelijat: Olkaa ensin yhteydessä opettajaan ja hänen kanssaan sitten tarvittaessa yhteys opintotoimistoon tai Digipalveluihin.

Opettajat/henkilökunta: Olkaa yhteydessä Digipalveluihin.

Yhteystiedot:

digipalvelut@gradia.fi

puh. 040 341 5123

Palveluportaali