Salasanan vaihtaminen

Gradian salasanavaatimukset:

  • Vähintään yhdeksän(9) merkkiä (suosittelemme väh. 14 merkkiä)
  • Isoja ja pieniä kirjaimia
  • Vähintään yksi (1) numero

Vältä salasanassa erikoismerkkien (#¤%=?#=…) ja ääkkösten (äåö) käyttöä. Kaikki palvelut eivät hyväksy kyseisiä merkkejä salasanaan.

Muistathan vaihtaa salasanan myös puhelimeen ja muihin mahdollisiin laitteisiin.

Salasanan vaihtaminen Gradian verkossa

Gradian sisäverkossa ollessasi voit vaihtaa salasanan seuraavasti: Kirjaudu työasemaan tunnuksillasi ja paina näppäimistöltä CTRL + ALT + DEL.

1. Valitse Vaihda salasana…

 2. Kirjoita vanha salasanasi ja uusi salasana kahteen kertaan. Hyväksy salasanan vaihto painamalla nuolta

3. Salasanan vaihto onnistui

Salasanan vaihtaminen Gradian verkon ulkopuolelta

Salasanan voi vaihtaa myös ollessasi Gradian verkon ulkopuolella. Vaihtaminen onnistuu sivulta webaccess.gradia.fi, kohdasta Salasanan vaihtaminen linkin kautta

1. Täytä lomakkeen tiedot ja hyväksy salasanan vaihtaminen painamalla OK.

2. Lomakkeen alareunaan tulee ilmoitus onnistuneesta salasanan vaihtamisesta.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Kaksivaiheinen tunnistautuminen(MFA) on olennainen osa tietoturvaa ja suojaa sinun käyttäjätiliäsi luvattomalta käytöltä. Kirjautuessasi Gradian palveluihin Gradian sisäverkon ulkopuolelta, tulee sinun varmentaa kirjautumisesi mobiililaitteellasi. Tämä tapahtuu joko käyttäen tähän tarkoitettua mobiilisovellusta tai vastaanottamalla varmistuskoodi tekstiviestillä. Alta löydät ohjeet kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottoon. Suosittelemme mobiilisovellusta.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöönoton jälkeen:

Kirjautuminen Gradian palveluihin normaalisti.
Kirjautumisen yhteydessä mobiililaitteeseesi lähetetään tekstiviestillä koodi tai mobiilisovellukseen hyväksymispyyntö riippuen kumpi tapa sinulla hyväksymispyyntöihin on valittuna. Anna tekstiviestikoodi pyydettyyn kenttään tai hyväksy pyyntö mobiilisovelluksellasi niin pääset käyttämään palveluita normaalisti.

Ongelmia käyttäjätunnuksien kanssa?

Mikäli käyttäjätunnuksien kanssa ilmenee ongelmia esim. unohtunut salasana, tunnus on jumissa tai vaikka et tiedä tunnuksiasi lainkaan, toimi seuraavasti:

Opiskelijat: Olkaa ensin yhteydessä opettajaan ja hänen kanssaan sitten tarvittaessa yhteys opintotoimistoon tai Digipalveluihin.

Opettajat/henkilökunta: Olkaa yhteydessä Digipalveluihin.

Yhteystiedot:

digipalvelut@gradia.fi

puh. 040 341 5123

Palveluportaali