Tietoturvan varmistamiseksi Gradian O365-palveluihin kirjauduttaessa vaaditaan kaikilta kaksivaiheisen tunnistautumisen (MFA, multi-factor authentication) käyttöä. Käytännössä kyse on siitä, että käyttäjä tunnistetaan käyttäjätunnus/salasana -parin lisäksi myös matkapuhelimella joko tekstiviestitse tai Microsoftin Authenticator-sovelluksen kautta (suositeltava tapa).

Kirjautumalla osoitteeseen aka.ms/mfasetup pääset joko ottamaan kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön, tai käyttöönoton jälkeen muuttamaan tunnistautumisen asetuksia.

Käyttöönoton yhteydessä käyttäjältä kysytään Gradian verkkotunnuksen (käyttäjätunnus@gradia.fi) lisäksi matkapuhelinnumero, josta kirjautuminen voidaan tarvittaessa varmistaa. Authenticator-sovelluksen käyttäminen tunnistamisen varmistukseen vaatii alkuvaiheessa muutaman lisämäärityksen määrityksen tekemistä (tietokone tekee ne kyllä melkein automaattisesti), ja on arjessa huomattavasti näppärämpi vaihtoehto kuin tekstiviestivahvistukset. Suosittelemme tätä vaihtoehtoa lämpimästi! Authenticator-sovelluksen voit asentaa omaan puhelimeesi – ja tarvittaessa pariinkin laitteeseen. Authenticator kannattaa asentaa siihen laitteeseen, mikä sinulla on yleensä matkassa mukana, niin pääset helposti vahvistamaan kirjautumisen O365-palveluihin missä ikinä oletkin.

Huomioithan, että sähköpostin ja kalenterin lukemiseen käyttämiesi sovellusten on tuettava kaksivaiheista autentikointia. Kaikissa mobiilisovelluksissa Gradian sähköpostit ja kalenteri eivät siksi jatkossa enää toimi, mutta esimerkiksi Outlook-sovellus toimii jatkossakin. Selaimen kautta pääset kuitenkin Gradian sähköpostiin ja kalenteriin kiinni miltä vain internetiin kytketyltä laitteelta kirjautumalla osoitteeseen https://office.gradia.fi.

Turvallista surffailua!