Kaikille yhteinen ammatillisten opintojen orientaatiomateriaali julkaistu

Gradian Oikeus osata -hankkeet ovat tehneet yhteistyössä Gradian opinto-ohjaajien ja digipalveluiden kanssa uusille ammatillisen tutkinnon opiskelijoille tarkoitetun orientaatiomateriaalin Moodleen. Materiaalia voi tarpeen mukaan käyttää myös jatkavien opiskelijoiden ohjauksen tukena. 

Moodle-työtila on opiskelijoille Gradia-tunnuksilla täysin avoin eikä vaadi heiltä työtilaan rekisteröitymistä. Materiaali sisältää myös linkityksiä uuteen opiskelijoiden Mun Gradia –sivustoon. 

Materiaali on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2021. Materiaalia voi käyttää soveltuvin osin tai kokonaisena pakettina. Henkilöstölle järjestetään materiaalin käyttöönotto-opastuksia elokuun alussa ja tarpeen mukaan siitä eteenpäin. 

Orientaatiomateriaali sisältää tietoa ja harjoituksia liittyen  

  • ammatillisen tutkinnon rakenteeseen 
  • opiskelijan palveluihin 
  • Opiskelutaitoihin 
  • Digitaalisuuteen 
  • yhteisiin pelisääntöihin.  
Kuva orientaatiotyötilan etusivusta
Kuva orientaatiotyötilan etusivusta: opiskelijalle näkyvät lohkot

Opettajille ja ohjaajille on lisäksi Opettajainhuone-lohkossa tulostettavaa materiaalia, kuten perehdytyslista ja ryhmäytymisharjoituksia. 

Elo-syyskuun 2021 aikana materiaali ladataan myös Avointen oppimateriaalien kirjastoon (aoe.fi). Palveluun ladattava materiaali on täysin avointa eikä vaadi Gradia-tunnuksia. 

Orientaatiomateriaaliin liittyen lähetetään sekä opiskelijoille että henkilöstölle syksyn 2021 aikana palautekysely. Palautteen avulla kerätään kokemuksia materiaalin tarpeellisuudesta ja käyttökokemuksista sekä parannetaan ja täydennetään sitä tarpeen mukaan. 

Tutustu orientaatiomateriaaliin (avoin Gradia-tunnuksilla) tästä: https://moodle.gradia.fi/course/view.php?id=2098 

Tutustu opiskelijoiden digiperehdytysmateriaaliin (osa orientaatiomateriaalia, avoin Gradia-tunnuksilla) tästä: https://moodle.gradia.fi/course/view.php?id=1951 

Lisätietoja: Anne Tikkanen / Osaajaksi – alla kan! -hankkeen projektipäällikkö

You may also like...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *