Viisi pientä ipadia

Olen tänään saanut käyttöömme hankkeen puitteissa hankitut viisi pientä Ipadia. Kuudes meni Sirpalle, joten hänkin pääsee hankkeissa eteenpäin.
Päivitimme ipadit käyttökuntoon. Näin neitsytmatkalle varustaiduimme mm. Imovilla, facetime -yhteydellä ja You Tube Capturella.

Ensi viikolla on tarkoitus aloittaa vaihtoehtopedagogiat -kurssi ja siis hyödyntää siinä näitä uusia laitteita. Puitteet ovat hyvät; meillä on tiivis kaksiviikkoinen ja runsaasti työjärjestyksessä aikaa kurssia toteuttaa. Aihe on palkitseva ja ipadien käyttö tukee sitä vaihtoehtoisena toteutustapana. Opiskelijoita on yhteensä 13. He työskentelevät 2-3- hengen ryhmissä. Kukin ryhmä saa ipadin käyttöönsä.

Tavoitteena on tietenkin ensisijaisesti tutustua eri vaihtoehtopedagogiikkoihin. Oppimismateriaalin opiskelijat tuottavat itse. Ensin he tutustuvat taustamateriaaliin netissä, kirjallisuutta hyödyntäen ja asiantuntijoita haastatellen. Sen jälkeen he laativat aiheesta käsikirjoituksen ja tuottavat pienen videon, jossa tuovat esille ”oman” pedagogiikkansa perusajatukset. Kaikista mukavista sovelluksista, joihin Eskon kanssa olemme tutustuneet, päädyin imovien käyttöön. Se tuntui turvalliselta ja selkeältä aloitukselta -ja mahdollisuuksia toteutukseen se kuitenkin antaa jonkin verran.
Osa työajasta on ryhmien itsenäistä työskentyä, jolloin olen tavoitettavissa Facetime-yhteyden avulla. Valmius videoiden lataamiseen YouTubessa lisättiin laitteisiin myöskin.
Valmis materiaali videoineen ja työskentelyraporteineen kootaan Moodleen. Videot katsotaan yhdessä viimeisellä kerralla sekä arvioidaan tuotokset, oppiminen ja koko prosessi.

Katsotaan miten käy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *