Survey Gizmo

Törmäsin viime viikolla sähköiseen kyselyyn, joka oli tehty netistä löytyvällä Survey Gizmo -sovelluksella (www.surveygizmo.com). Googlasin sovelluksen ja se löytyikin helposti. Sovelluksesta on olemassa ilmainen versio, jonka käyttöä varten pitää luoda käyttäjätunnus ja salasana. Sovellus on englanninkielinen, mutta varsin helposti ymmärrettävä.

Jo ilmaisversiossa on mielestäni hyvin monipuolisia ominaisuuksia: Kyselypohjan teeman voi valita yli 40 vaihtoehdosta, jotka sisältävät myös iPad- ja Android-”ystävälliset” vaihtoehdot. Kysymystyyppejä on useita: kyselyyn voi laatia radionappula-, monivalinta-, pudotusvalikko-, liukusäädin-, lyhytvastaus- tai avoimia kysymyksiä. Monivalinta- ja pudotusvalikkokysymyksiin voi käyttää ohjelmassa olevia valmiita (englanninkielisiä) luetteloita tai voi laatia omat luettelot. Liukusäätimeen voi asettaa itse sopivan asteikon sekä alku- ja loppupisteiden arvot. Osan kysymyksistä voi merkitä pakollisiksi, jolloin valmiiseen lomakkeeseen tulee punainen tähti. Esikatselussa voi tarkistaa  kyselylomakkeen ulkonäön, myös sen, miltä kysely näyttäisi tabletin tai älypuhelimen näytöllä. Lomakkeen teemaa ja kysymyksiä pääsee muokkaamaan helposti. Kysymyksiä on myös valmiissa kirjastoissa, esim. kurssiarviointiin sopivia kysymyksiä, mutta ne ovat tietenkin englanniksi (vaikka ei se tietenkään estä käyttämästä niitä). Valmiin kyselyn voi myös tuoda Wordistä.

Sovellus antaa valmiille kyselylle linkin, jonka voi jakaa sähköpostilla tai muulla haluamallaan tavalla. Kyselyyn ei voi asettaa päivämääriä, jolloin se on vastattavissa, se voi olla vain auki tai suljettu. Sovellukseen pitää siis muistaa kirjautua uudelleen sulkemaan kysely.

Survey Gizmosta saa tietenkin myös raportteja kyselyn tuloksista. Tulokset voi viedä .csv-tiedostona Exceliin tai ne saa .pdf-versiona (ks. kuvat).

SurveyGizmo2SurveyGizmo1

Olen joskus tehnyt Wilmaan pieniä kyselyitä opiskelijoille, mutta Survey Gizmo -kyselyn voi osoittaa muillekin kuin opiskelijoille, esim. työpaikkaohjaajille, muille työelämän kontakteille ja yhteistyökumppaneille tai sillä voi pyytää palautetta ”kaupallisista” kursseista. Opiskelijoilta voi kurssipalautteen lisäksi kerätä myös etukäteistietoa kurssisuunnittelun tueksi tai testata opiskelijoiden tietoja tai asenteita nimellä (pakollinen kysymys, johon pitää vastata oma nimi) tai nimettömänä. Vastauksista saa raportin myös vastaajittain eriteltynä eli Survey Gizmo -lomaketta voisi käyttää myös vaikka sähköisenä kokeena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *