Oman oloisia ja näköisiä blogeja

Vaatetuksen projekti käynnistyi hahmottelemalla vuosisuunnitelmaa ja nostamalla esiin opetussuunnitelman keskeisiä sisältöjä. Ensimmäisen opintovuoden painotus on tuotteiden valmistuksessa, puvustusprojektissa ja työssäoppimisjaksossa. Lisäksi tehdään ompelun perusosaamisen näyttö. Somen välineitä käytetään sujuvasti niin, että ne tukevat oppimista.Nimetön

Tuotteiden valmistusta dokumentoidaan digitaaliseen tai manuaaliseen portfolioon. Digitaalisena alustana käytetään Bloggeria ja Weeblyä. Kokosin linkit oppilaiden blogeihin vaatetuksen blogiin, jolloin ne löytyvät näppärästi samasta paikasta. Uskon, että blogityöskentely syventää oppimista, koska opiskelija koostaa kuvin ja sanoin sekä videoin sen, mitä valmistuksen aikana tapahtui. Blogeja on jo kovasti perustettu, vaikka muutama puuttuukin vielä. Alkumetreillä toistaiseksi rämmitään, mutta tästä se seikkailu alkaa.

Blogeihin kytkettävien videoiden tarkoitus on nostaa esiin olennaisia, valmistusprosessiin liittyviä oppisisältöjä. Hameen mittojen ottoa testailtiin ensimmäisenä kokeiluna. Oppilaat olivat niin näppäriä käyttämään ipadiä, että ohjauksestani taisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Parhaita videoita julkaistaan YouTubessa ja linkitetään oppilaiden blogeihin syksyn aikana.

Näillä eväillä lähdetään kokeilujen värittämään syksyyn 🙂

Sirpa Vauhkala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *