Kiltailua

Hankkeen mahdollistama, syksyinen opintoretki suuntautui 19.9.2013 Kiltakoulujen loppuseminaariin Tampereelle. Aihe oli jo entuudestaan tuttu, sillä Salon koulutuskuntayhtymästä oli käväissyt vieraita Jyväskylän ammattiopiston Hyvinvointi ja kulttuuriyksikön henkilöstökoulutuspäivässä viime keväänä. Samoin teimme hankkeen puitteissa kevään viime metreillä vierailun Tampereelle ja tutustuimme Pintakillan toimintaan ja toimintaperiaatteeseen. Harmaat aivosolut alkoivat raksuttaa jo silloin, mutta kesä tuli ikävästi väliin.

Seminaarin parasta antia oli se, että ideointi käynnistyi uudelleen. Vaikuttavaa oli myös yhdessä tekeminen ja se, että oppilaat olivat esittelemässä omaa alaansa ja omia kokeilujaan. Ammattiylpeys heijastui kaikesta tekemisestä. Toiminnalliset seminaarit ovat tervetulleita jatkossakin.

IMG_0270

Olin kiinnostunut etenkin blogi-kokeiluista ja siitä, miten blogista voisi muokata opinnäytteen tai näyteportfolion. Esitysten perusteella oli ilmeistä, että opinnäytteen toteutustapoja on yhtä monta kuin tekijää: toiselle opintojen aikana tuotettu blogi, kun taas toiselle paras blogipostaus vastasi opinnäytettä. Oma tapa syntyy kokeilujen ja kokemusten kautta. Näyteportfolio vastasi puolestaan useimmiten blogia. Tässä on seuraava pähkinä purtavaksi, ja mietittäväksi.

Matkan ja seminaarin aikana ehdin opetella myös iPadilla mindmappausta ja sarjakuvien tekoa. Molemmat kolahtivat niin, että keksin jo lukuisia soveltamismahdollisuuksia, joten ei kun intoa puhkuen kokeilujen kimppuun.

Monta asiaa jäi vielä kokeilematta ja näkemättä, mutta niihin pureudutaan sitten seuraavalla kerralla.

Sirpa Vauhkala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *