Vaikuttamisen ja kansainvälisyyden viikko Global Action Week Lyseon lukiossa 26.-30.10.2020

Gradiassa Jyväskylän Lyseon lukion lukuvuosisuunnitelmassa on viisi teemaviikkoa. Jaksoteemat ovat samat kuin tulevan uuden opetussuunnitelman laaja-alaiset osaamisen alueet. Vaikuttamisen ja kansainvälisyysviikon eli Global Action Weekin tavoitteena oli nostaa esille erilaisia vaikuttamisen keinoja globaalilla tasolla.

Pandemiasta johtuen toteutukset tehtiin webinaareina ja Teams-yhteyksin. Alkuviikon teemoina olivat mm. Unicef, Gradian Model United Nations -toiminnan esittely, monikulttuurisuus ja oman koulun kahdenvälisten vaihtojen esittely. Perjantain teemana oli muuttoliikkeet, pakolaisuus, syrjintä, vähemmistöryhmät ja kehitysyhteistyö.

Hankkeemme osallistui 29.10. päivän toiselle ja kolmannen vuositasolle järjestettyyn ohjelmaan. Päivän teemana olivat vuorostaan kansainväliset työelämätaidot ja kulttuurien välinen viestintä. Apulaisprofessori Marko Siitonen Jyväskylän yliopiston Kieli- ja viestintätieteiden laitokselta luennoi kulttuurien välisestä viestinnästä koulumme ensimmäisen vuositason opiskelijoille.

Satu Heikkinen kansainvälisten yhteyksien päällikkö Jyväskylän kaupungista kertoi puolestaan näkemyksistään ja ajatuksistaan koskien kansainvälisiä työelämätaitoja. Hänen alustuksensa jälkeen opiskelijoilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentoida alustusta. Opiskelijoille annettiin myös mahdollisuus jatkotyöskentelyyn. Heidän tehtävänä oli löytää paikallisia tai globaaleja yrityksiä tai muita tahoja, jotka olisivat heidän näkökulmastaan mielenkiintoisia yhteistyökumppaneita lukioillemme.

Teksti ja kuvat: Arja Jokinen, Jyväskylän Lyseon lukio, Gradia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *