Opiskelijoita ei Moodlessa lisätä kursseille ennen kurssin alkua, vaan opiskelijat liittyvät kurssille joko opettajalta saadulla linkillä ja kurssiavaimella TAI hakemalla kurssin Moodlessa kurssihaulla ja liittymällä kurssille opettajalta saadulla kurssiavaimella.

Kurssiavaimen luominen
Opiskelijan liittyminen kurssille

Opettajan ohje: kurssiavaimen luominen

1. Mene kurssillesi  

2. klikkaa hallintatyökalusta aseta kurssiavain ja syötä salasana kurssille liittymistä varten. HUOM! Mikäli et syötä kurssiavainta/ salasanaa, on kurssi avoin KAIKILLE Moodleen kirjautuneille. 

3. Klikkaa osallistujat -painiketta
4. Paina hammasratasta ja valitse osallistujien lisäämistavat

5. Klikkaa silmäikonia aktivoidaksesi itserekisteröityminen kurssillesi. Tällöin silmäikonin päällä ollut viiva poistuu ja toiminto aktivoituu käyttöön. Järjestelmä pyytää tällöin kurssille liittyvää opiskelijaa syöttämään opettajan määrittelemän kurssiavaimen. 

Opiskelijan liittyminen kurssille

Opiskelija liittyy itse Moodle -kursseille. Alla oleva ohje koskee Gradian tunnuksen omaavien opiskeljoiden liittymistä kursseille.


Ennen kuin lähetät opiskelijoillesi linkin kurssille liittymistä varten varmista, että olet hallintatyökaluista lisännyt kurssillesi kurssiavaimen (lue tarkempi ohje) ja olet klikannut näytä kurssisi -painiketta.

  1. Mene kurssisi etusivulle
  2. Varmista, ettei sinulla ole muokkaustila päällä
  3. Kopio kurssin linkki suoraan selaimen osoiteriviltä
  4. Liitä kurssin linkki Wilma ja lisää luomasi kurssiavain viestiisi.
  5. Kehoita viestissä opiskelijaa klikkaamaan kurssin linkkiä, syöttämään liittymisavaimen kurssikenttään ja liittymään kurssialueelle.