BigBlueButton on Moodlessa oleva virtuaalinen luokkahuone opetusta ja ohjausta varten. Tunnille osallistumista varten tarvitset mielellään kuulokemikrofonin (myös useimmat puhelimen nappikuulokkeet käyvät tähän). Tarvittaessa voit osallistua myös kannettavalla tietokoneella, jossa on sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiuttimet.


Mene Moodlessa opintojaksollesi ja avaa BigBlueButton-aktiviteetti oheisesta kuvakkeesta. BigBlueButton kuvake pieni b

  1. Avaa BBB -aktiviteetti klikkaamalla BBB-työtilan nimeä opintojaksolla
  2. Valitse liity istuntoon

3. Valitse osallistutko virtuaaliluokkahuoneen opetukseen mikrofonin kanssa (mikrofonikuvake) vai vaan pelkästään kuuntelijana. Suosittelemme osallistumaan mikrofonilla. Näillä asetuksilla voit mykistää mikrofonisi, mutta osallistua keskusteluun tarvittaessa.

Mikäli valitset Listen only  eli kuuloke –kuvakkeen, et voi käyttää mikrofonia, vaan osallistua ainoastaan kuuntelijana sekä kirjoittamalla chat – viestejä tai yksityisviestejä muille osallistujille.  

4. Testaa mikrofonisi äänet. Mikäli kuulet oman äänesi, valitse Kyllä. Siirryt automaattisesti virtuaaliluokkahuoneeseen. 

5. Mikäli mikrofonisi ei toimi, valitse EI ja katso, että sinulla on valittuna parhaillaan käytössäsi oleva kuulokemikrofoni. 

 6. Olet valmis aloittamaan BBB –tilassa työskentelyn